< Till bloggens startsida

Jag måste få berätta om min allra käraste ...

Jag måste få berätta om min allra käraste sambo och vän Sanna. Jag ringde till henne igår och babblade skit och ingenting, men hon hade inget att berätta för absolut inget hade hänt i pajala. Inte mer med det, vi sa hejdå efter ett ganska fruktlöst samtal. Men eftersom hon är Sanna och känner mig som ingen annan ringer hon efter bara några minuter igen, det hade hänt något och hon visste inom sig att jag verkligen ville höra om detta. Sannas familjs katt hade kilat förbi Andreas och i all hast bajsat ut en mask på hans hand, Andreas blir upprörd och gör det självklara (?) spottar efter katten. Jag kiknade av skratt givetvis, och tänker ja Sanna vet verkligen vilka händelser som jag tycker är viktiga att dela med sig. Det är fint med bra vänner, men att ha en som Sanna är en välsignelse. Lev väl!


Gott nytt år! Psykopaten gör sig redo för ...

imag0692 (MMS)

Gott nytt år! Psykopaten gör sig redo för många timmar på buss, fan va kul!


Vi provar att tänka åt andra hållet

Undrar om det bara är jag eller om det är fler somblir lite extra blödiga när klockan passeerat midnatt och mörkret smyger på. Jag har suttit och läst min bok nästan hela kvällen men jag blev yr och bokstäverna flöt ihop så jag var tvungen att titta på något annat. Så jag satte mig vid datorn, eller tog upp den i knät och satte på musik.Fast jag valde lite sorlig musik, band of horses och angus & julia stone..det är egentligen ingen sorlig musik så där exakt, men jag väljer bara dom melankoliska och trötta låtarna.
*
I vilket fall, jag satt och tänkte på året som varit och kom fram till att jo saker hände som att jag och Ola gick skilda vägar, min syster och Jonny gifte sig och Aili föddes. Sånt man minns. Fast det är ungefär allt jag minns, sen har det mesta fallit i glömska och jag kan tycka att det är ohälsosamt att tänka tillbaka, för man gör det sällan utan att grubbla och tänka om. Så jag tänker frammåt och åt sidan och åt andra sidan.
*
Jag måste säga att jag verkligen ser fram emot 2012 (jorden skulle ju gå under först 21 dec, har ju hela året framför mig), jag har en vag känsla att saker och ting kommer att förändras, du vet bergen ruckar på sig och vinden blåser åt andra hållet. Vilket är bra, jag blir så uttråkad när allt bara går slentrianmässigt (det är Sanna som lärt mig det ordet och jag gillar det). Jag vågar inte riktigt säga om det kommer bli bra eller dåligt, bara att det blir förändring och just nu tror jag att det är bra. Men man vet ju inte, kan ju gå åt helaste helvetet också och så kanske jorden faktiskt går under och då kommer jag nog sammanfatta året som ett ganska skitdåligt år.
*
Nytt år, det är fint att människan tillåter sig börja om var 365 dag. Vi kanske är ett ganska optimistiskt släkte trots allt. Trots alla krig, all svält och all annan ondska som florerar så låter vi oss iaf tänka tanken att nästa år kommer bli bättre och lägga en massa löften som man just då tror sig uppfylla (fast att när vardagen rullar igång igen glömmer man allt man lovade och fortsätter som man alltid gjort). Jag tycker ända det är fint att man ger sig själv chansen, kanske en på tusen gör det bättre och det är i alla fall något.
*
Tillbaka till verkligheten lite. Imorgon åker jag upp till Pajala igen,firar nyår med päronen och jag har betsällt god mat, mamma fetvägrade hummer och skyllde på pappas gikt. Jag ville inte ha hummer, det var bara något jag sa. Men nu vet jag att jag aldrig kommer få hummer serverat på ruokojärvi vägen 6. Jo god mat, jag hoppas verkligen jag får det. Har absolut ingen lust att åka buss, men boken följer med så tiden går säkert där med. Jag kan ju lugnt säga att alla gamla hjältar som spiderman och batman kan slänga sig i väggen, Bilbo är kanske det coolaste karaktär jag någonsin läst om! Jag önskar jag var som honom, eller bara kände någon som var som honom. Det hade varit det coolaste. Verkligen.
*
Jag känner mig ganska munter just nu och om man känner sig munter ska man inte kolla på denna:
http://www.youtube.com/watch?v=ODuH8KWfcMc
(och nej jag har inte lärt mig hur man länkar coolt än, lev med det!)
I denna värld spenderar jag mina dagar (i tanken)
*
Godnatt! Och det hoppas jag verkligen du får.

...

MJ1125

Vardagen när den är som mest ointressant

Teknik är fantastiskt..när det funkar,när den inte gör det så skjuter jag hellre skallen av mig än bråkar med knapparoch elektronik.AH! Jag måste nog snart köpa ny telefon och dator. Allt bara går sönder omkring mig. Idag t.ex, lossnade sulan från min vinterkänga, svin irriterande!
-
Skit samma. I alla fall, råkade sprätta lite penkisar på mellandagsrean idag.. det gör jag inte igen för jag tror nästan jag kommer utveckla ochlofobi om jag ska trängas med så mycket folk igen. Fast...jag har några grejer som behöver inhandlas.. vilket dilemma, köpa denna vecka för ett bättre pris, eller nästa vecka utan en massa folk.. jag får se.
-
Det händer inget här,jag är mest själv hela dagarna. Vilket är ganska skönt för en gångs skull..då hinner jag läsa min bok, jag börjar bli ganska fast, när jag inte läser tänker jag på Mr Baggins och hans äventyr. Nörd kallas det också. När det inte finns annat så är det dit man vänder sig, det eller synd kanske. Hade dock hellre sysslat med synd än nörderier, det är säkert mer spännande men det blir som inte.
-
Ska fortsätta kolla the pillars of the earth, medeltiden..svärd,kungar och kyrkan. Underhållande tycker jag.

Lucka

Jag är så jäkla snabb på att klippa och färga hår ibland, så nu har jag världens lucka.. hmm.. Jag kan ju berätta att jag glömde äta frukost, och jag glömde nästan att kliva upp. Sånt är livet så nu låter min mage som en stenkross ungefär, jag och minakunder behöver inte prata det gör min magen åt oss. Det är faktiskt nästan pinsamt, för ibland så låter det som att man pruttar. Men det gör jag aldrig, för tjejer pruttar inte eller bajsar. Är det inte så vi får lära oss?


HOFF!!!

Än en gång har jag lyckats klanta till det rejält, och allt tack vare min oförmåga att hålla ordning på saker. Jag glömde mina hem-och jobbnyklar i Pajala när jag åkte till stan i morse?!? hur dum får man vara?? Jag höll på att bli uteliggare för en liten stund.
Men det löste sig, som det ofta gör. Men man hinner ändå bli riktigt irriterad på sig själv. Tur att jag har min bok med mig, The Hobbit, den är bra, gullig och spännande. Jag kommer nämligen behöva spendera några timmar på stan i väntan på bussen, trist. Nåväl.

Hejdå


Annandagen

Annandag jul och sitter och myser i pajala. Jag, Hanna, Erik och Aili kollar polarexpressen och käkar godis, och försöker göra allt för att behålla den lilla julstämingen som är kvar. Det fungerar ganska bra faktiskt.
Anlände till pajala igår, juldagen, det blev utgång, hemvändarfest eller något. Nu så här i efterhand hade jag nog likaväl kunnat stanna hemma, hade nog varit piggare nu i såfall.
Nu  ska jag njuta av dom sista timmar av ledighet som är kvar. Imorgon blir att stiga upp tidigt för att hinna med luleå bussen. Men det ska jag glömma lite nu.
Adjö

God jul mitt i natten!

God jul! önskar jag er alla. Har haft det riktigt mysigt med mina äldre syskon och deras familjer här i jukkas. Det blev mycket mat och mycket klappar till barnen.
-
Har dock lärt mig en läxa idag, eller egentligen två, men man ska aldrig svälta sig för att kunna äta mycket. Det gjorde jag idag. Jag tänkte; ah, om jag inte äter någonting idag till julbordet kan jag trycka hur mycket som helst! så jag gjorde det, inte en karamell slank ner. Julbordet kom och min mage kurrade som besatt, nu jäklar tänkte jag och lastade tallriken full. Jag tryckte i mig allt på fem röda och efter fem röda till så kom den, den obeskrivliga smärtan av när magsäcken töjs ut av all mat som plötsligt föll ner dit. Det gör så ont, och man får verkligen inte njuta av maten. Det var verkligen ett antiklimax. Inte att rekommendera.
-
Den andra läxan var att inte lova att leka med sina syskonbarn om man egentligen inte vill, för man måste göra som man lovar och barn glömmer aldrig. Det kommer jag aldrig att glömma.
-
Stina var här en sväng också, har försökt få henne att förstå att vindarna som blåser från öst är inbjudande och inget annat. Jag tror jag fick mitt budskap igenom tillslut.
-
Det har varit ett mycket händelserikt år på många plan, men nästa år kommer nog allt att vändas upp och ner några gånger om. Jag tror att dom där vindarna jag nämnde viskar förändring i norrlands trygga vagga. Man får ju inte fastna i samma spår.
-
Från jukkas tysta natt
God natt

Gissa vem?!

imag0682 (MMS)

Gissa vem?!


När jag kom ihåg att använda kameran

OH! har äntligen laddat upp lite bilder från min kamera. Enjoy!
Erik, Hanna och Aili på besök hos oss
Jag, Erik och Aili på hennes dop
Fler dopbilder.Elvira,Jonny, Jag, Siri, Elli, Erik, Aili och Hanna
Aili och syrran (det finns bilder på migfrån denna stund ochså,men jag var bakis och Elli ser ut somen supermodell med sitt gravida glow, så jag tog en tokig bild på henne utan mig så jag mår bättre.. sorligt)
Hanna och Erik
Erik och di tre kusinerna
Mina kollegor på allstar, detta gör vi om kan jag lova.
Jag, Sanna och Andreas på ikea, det var helt sjuk jobbigt,jag däckade på hemvägen.
Sanna och Andreas på halloween, taggade till tusen (detta är ca 20:00)
Omkring 23:00 kommer Andreas hem tar en filt och somnar vid datorn, han är inten rockstar, Sanna däremot föll raklång genom ytterdörren omkring 04:00,honär en rockstar.
Nora och Jag hos mina kära päron,jag blev lekkompis direkt.Jag tror detärför att jag är singel,har noll i vuxenpäng och för mycket sattyg i kroppen. Men leka är kul.
Hanna och Aili. Dom är båda väldigt fotogeniska.. kul för dom
Pernilla, Sanna och Jag hade lite girl's night out en helg, svängde våra lurviga och ljög som sjörövare. Vi är grymt bra sällskap.
-
Några snabba ögonblick från tiden som var. Har varit med om mycket mer spännande saker men då ids jag inte fota såvi får nöja oss med dessa och hoppas att jag har bra minne.
....
hoff.. packa, diska och gå med sopor. Då kör vi.

Funderingar över min egen hållbarhet

Mina uppladdninsbara batterier har blivigt slitna, jag behöver längre tid att ladda om och dom tar slut fortare. Undra om man kan ta slut? i så fall, var tog all energi vägen?

Håller jag på att bli gammal och trött?

Annars så tror jag att jag är en sån person som helt slutar funka om jag inte gillar det jag gör. Lite jag skiter i allt och det skiter jag i. En ny säng kanske?

Nåväl, snart får jag komma hem (vars jag har mina nära) och då laddas man om. Men bara så ni vet (anhöriga) så kommer vi att sova på natten!? OK? Inget prat!

Jooo..

Tänker på en gammal kent låt
"Jag har blivigt äldre, saknar glöd, det rår jag inte för"

Så otroligt melodramatisk jag blev här nu också.
Jag är ju för tusan bara 20 år gammal, dock jävligt less.
Gud förbannat för julmusik! usch! blä! fy!
Men det får man vara till och från! Jag det gör man.

Mina böcker har kommit, yey! tågresan är räddad.

Ha en fin dag!Living on a rainbow

Hörde att det där med att sova ska vara bra, ska nog prova en vacker dag.
-
Ok,bra grejer med att ha lägenheten med sig själv.
-
1) Behöver inte oroa sig att man stör någon
-
2) Jag äta vad jag vill och t.ex plocka ut det jag inte gillar ur pyttipannan utan att få konstiga blickar på mig
-
3) Kan lyssna på musik och sjunga med högt!
-
4) Jag kan i princip göra vad som helst utan några konsekvenser
-
5) Man känner sig anonym och lite hemlig
-
Fast egentligen.. det väger inte uppmot sällskap. Kanske borde man ta ena strumpan och sy fast knappar på den, sätta den på handen och börja prata med en gäll baby-röst. Funkar för vissa.
-
Det är fullt ös på jobbet, vi jobbar häcken av oss där. Allt är som det ska du vet kunder, tjo och shim.
-
I alla fall jag mår bra allt är bra och jag lever än på min vinst över Sanna och Andreas i NE. Jag kanske rent utav aldrig spelar NE med dom så kan jag leva på det för alltid.
-
Men snart får jag åka norrut renare luft, lugnare tempo och alla mina allierade. Snart ses vi!

Min psykiska störning och jag

Ok,jag har ett allvarligt problem med att vara själv (jag tror helt ärligt att det är ett problem, tänk så blir jag bort förd till en egen planet eller något). Det är svin tråkigt. Sanna och Andreas for till pajala idag vilket betyder att jag måste vara ensam hemma till torsdag. Men shit vad tråkigt det är att inte kunna babbla skit eller spela mariocart med någon. Gud förbannat, är jag verkligen så här översocial? jag menar, jag har förtusan varit och jobbat 4h och där får jag prata massor. Den stora frågan är alltså,kommer jag någonsin kunna bo själv?
Det kommer jag säkert, men jag kommer ju definitivt inte att trivas med det.
Aja.
Jag ska nog spela lite mario cart, kanske kolla en våldsam film senare. Först kaffe!
..
Eller nej! våldsam film släng dig i väggen, julfilm ska det bli!
Eller kanske..

En vinnares memoarer

Hej jag är frisk och imorgon ska jag till jobbet..igen.. 12till17.. på en söndag.. JAG TRODDE VI LEVDE I ETT KRISTET LAND?!! Annat var det på konstantin den stores tid. Fan.
-
Från det ena till det andra. Vi har haft lilla julafton på docentvägen idag, det var mysigt, vi delade ut lite julklappar, åt god mat och spelade spel. Jag fick en alldeles förträfflig tavla på mig och sanna i popartstil och en mumin kaffemugg av Andreas, jag är mycket nöjd och tacksam. Dom vet vad jag gillar.
Sedan spelade vi NE, och mina kära vänner, jag vann. Helt otroligt, jag är annars ganska kass på sådana spel då jagogärna lägger namn och årtal på minnet, men idag gick det vägen och det tackar vi sex pistols och Alexander den store för.
-
Jo,vi har haft finbesök idag också, först av Maia som satt och surrade med oss och hon avlöstets av ingen mindre än hennes egen sambo Jens, hans bror Johan och Nathalie. Sen kan man juundra varför Maia och Jens inte hälsar på tillsammans, tydligen ser dom varandra tillräckligt på veckorna. Och det är ju fint ;)
-
Nu sängen,sömn och allt annat därtill.
Puss och godnatt

aldrig nöjd

Jag är uttråkad.. bah

Uppdatering från sjuksängen

Tackar gud,allah och resten för internet! Jag hade nämligen glömt hur gärna jag shoppar när jag är sjuk, och tack vare internet kan jag göra det! Det finn ju ingen chans att jag kan gå på stan i mitt rent utav äckliga tillstånd, men inte kan se mig när jag surfar,förutom sanna och jag tror hon vant sig vid mig nu.
..
Jag har beställt böcker. Jag längtar så, böcker är fyllda med bokstäver,som bildar meningar, som bildar stycken, som bildar kapitel..osv.. helt fantastiskt.
..
NU tv IGEN!
allt man kan göra i en soffa.

Och så blev jag sjuk mitt i allt

Ugh, idag är jag på toppen av osexighet. Jag har dragit på mig någon sorts magsjuka skulle jag tro med feber och hela köret. Jag har sovit 15 timmar i sträck och är fortfarande sjukt trött. Dessutom har jag fått en vagel i ögat, det gör ont och ser äckligt ut. Fy.
I vilket fall ska jag ta det riktigt lugnt idag, sova kolla tv,kanske sova lite till. Vad som är konstigt är att jag verkar ha glömt hur man tar det lugnt.. jag sitter och funderar på allt jag måste göra och när jag ska hinna och att jag verkligen inte borde vara sjuk för att jag inte har tid. Jag tror kanske jag lider av stress.. stress och magsjuka.. jag tror jag vunnit på lotteriet.
Jag ska i alla falla föröska ta det lugnt,det är jag och tv:n idag. Jepp.
Historien om pop och poilitik är vad jag ska kolla nu, får se om jag lärmig något.

Gör en sån där dagens outfit som dom där m...

imag0679 (MMS)

Gör en sån där dagens outfit som dom där modebloggarna gör. Jag tror jag ska döpa om mig till the lady in black... det ser nästan lite tragiskt ut, men vad kan man göra när man bara har grått, vitt och svart som man får ha på sig. Men det finns en fördel, jag kan smyga i mörka gränder utan att bli upptäckt. Man vet aldrig, en dag kanske man står där och är i starkt behov att dölja sig själv. Ok, det var det.. amen


Har spenderat min förmiddag med dessa trol...

imag0676 (MMS)

Har spenderat min förmiddag med dessa troll B-) kan ju bara nämna att mamma troll nu har stans hetaste hårfärg.


Förresten, kan ju visa mina nya brills. Mi...

imag0670 (MMS)

Förresten, kan ju visa mina nya brills. Mitt brytningsfel har försämrats ganska mycket tydligen. Men det fina med nya brillor, förutom att dom är fina är att allt är så jäkla mycket skarpare. Jag kan se vad som helst nu, kanske inte som superman men nästan.


Ansvar

Idag tog jag mitt ansvar vänner, jag stannar hemma och tar det lugnt istället för en blöt utekväll, jobbar man så jobbar man. Det är fan tillräckligt jobbigt att ta sig till jobbet trött.
..
Ok, jag känner mig lite tråkig..
Men jag får i alla fall bestämma vad som spelas nu.. och det är väl fint.
För en del har inte bra musiksmak.

jo.

Jag är lite trött, ok?!

Fan.. jag hatar julen. Man måste verkligen jobba häcken av sig. Jag är redan helt slut och jag har kanske två eller tre helt lediga dagar innan julafton.. jäkla skit galleria som måste ha öppet söndagar. Jag orkar inte!
Det enda positiva är väl att man får en bra januari lön. Fast helt ärligt.. om jag fick så hade jag tagit ledigt hela månaden utan lön. Pengar är inte så viktigt.. tycker jag just nu i alla fall.

Jo en annan rolig sak, det går magsjuka på jobbet. HÄRLIGT!

Satan, satan, satan, satan.Say it!

Epiphany, det är mitt nya favorit ord. Epiphany, uppenbarelse. Vad som är synd är att det är ett engelskt ord så jag kan inte använda det så mycket, jag försöker ibland men det låter ganska töntigt. Ja, det var väl vad jag hade att säga idag. Epiphany!

Verkligheten ger lite perspektiv till egoisten.

Jag vet inte hur det är med andra, men alltid när jag har en dålig dag så möter jag en människa med en historia som får mig att inse hur fruktansvärt patetiskt av mig det är att gnälla över mina obetydliga problem som egentligen inte ens är problem.

Hade en dålig dag idag (se tidigare inlägg), tyckte jag inte fick vara ledig tillräcklit, tyckte att vädret är för opassande och det där med bränd mat. Jag träffade just en kvinna med positiv anda, ett leende på läpparna och en härlig självdistans. Egentligen är det inte skärskillt länge som jag har dessa möten, dom varar oftast bara mellan 30-45 minuter (den tid en klippning tar). Men under dessa få minuter hinner man ända få en massa information om en människa, och denna kvinna berättade för mig att hon för inte så länge sedan förlorade sin son i en olycka.
Han var 33 år gammal och han hade just gått ut ur en affär på söder i stockholm när en bil kör upp på trottoaren och kör på honom. Han dog, skadan omfattade dock bara huvudet så dom valde att donera hans organ. Och tre andra människor fick sina liv tillbaka tack vare deras val.
Denna man var tydligen någon som hade stor aptit på livet. Jobbade hårt vissa perioder för att ha möjlighet att kunna resa. Han var musiker och som en liten ströst för hans nära så finns han fortfarande kvar i den musik han skrev och de kortfilmer han medverkade i. Mycket hinner bli sagt på 35 minuter. Och man hinner få några tankeställare på vägen.

Jag känner mig så smutsig. Jag vill ta tillbaka mitt gnäll och allt gnäll som jag kommer sprida iframtiden. För jag har verkligen inget att gnälla över, bara vara tacksam för. För än så länge lever mina nära ( de flesta av dom) och jag har fått så mycket i mitt liv.

Men jag vet.. att det kommer bli mycket mer gnäll och klagan över skitsaker. För jag är trots allt bara människa. Men jag ska försöka stanna upp ibland och uppskatta det jag faktiskt har. För livet är kort och bara för att allt är bra idag betyder inte det att det är det i morgon. Inget är för alltid.

Som sagt, jag får sällan ha en dålig dag utan att bli påminnd att det finns dom som har det värre och gnäller som en surfitta som jag gör. Så det var det. Alltid lär man sig något.

Lev väl!

Tjurar

Fan för pms, fan för 6 dagars arbetsveckor, fan för arbetstider, fan för bränd mat och fan för dåligt humör. Jag tror verkligen att bränd mat kommer vara min död. Jag vet gentligen inte hur jag lyckas, men allt för ofta när jag lagar mat själv så bränns det vid och jag orkar inte göra om allt utan äter det ändå. Har för mig att man kan få levercanser eller något av förkolnad mat. Så där har vi det, min väg upp till den eviga sömnen. Bränd mat.

Helgen var mycket trevlig, julbord och vin med kollegorna på fredagen. Vin och utgång med en massa dans med Pernilla och Sanna. Jag har lite träningsvärk efter lördagen också.. kanske lite sorligt men äh!

Jag är trött och sur.
Adjö

Pisk och död kanin

Idag har jag tagit min handledarroll på blodigt allvar (något som säkert händer alldeles för sällan). Mina elever har fått 6 riktigt svåra färguppgifter dom ska lösa (på papper), och jag ville veta hur och varför, sen har jag fått piska dom på allt som var fel. Det var kul, det är kul att rätta folk. Men dom var övervägande väldigt duktiga dock. Så jätte mycket pisk fick dom väl inte.

Ikväll ska jag på årets första julbord! Oj satan vad gott. Har varit sugen på julmat sen i oktober, speciellt gravad lax.. mmm. Och fan om gravlaxen är för mesigt saltad eller något ännu värre, då går jag banne mig in till kocken ber han göra om allt igen, jag väntar hela helgen om så behövs. Då får kocken smaka på mitt pisk. 

Jag känner verkligen för att dela ut pisk till folk idag. Det är så himla roligt! AAAAH!

Imorgon skulle Pernilla komma och hälsa på också, men så kul. Då blir det utgång med klackarna i taket (inga klackar för mig, kan fortfarande inte använda mina FM-shoes pga mitt fitthorknä), det ska bli riktigt roligt det också.

Fast.. jag kommer inte bara ha roligt ihelg.. jag måste dammsuga också.Har tänkt på denna krabat idag. Han är död och uppeldad på värmeverket i Pajala nu.
Men han var ett fint husdjur. Man ser hans lilla snopp här också ser jag.. ja han var ju ett handjur.
Och fasen vad ful tand jag har.. borde kanske gör något åt den. Men jag ids inte. Jag får skylla mig själv.

Hejdå

RSS 2.0