< Till bloggens startsida

Lärdomar i livet

Ok, ska snart gå och sova men jag kom och tänka på en sak..
Det finns ju hur många sätt man kan äta sina flingor, müsli och liknande. Med fil eller kanske yoghurt.. Och kanske till och med mjölk, vilket tar mig till min fundering.

Jag har alltid tänkt att mjölk äter man bara till sina flingor om man inte har något annat, lite som fattigmans-fil. Så har jag alltid tänkt när folk har ätit det, hos kompisar eller på film t.ex, att filen helt enkelt var slut och mjölk var det som fanns.

Men nu när jag börjat dejta (eller vad man nu kan kalla det) Johan så har jag insett att mjölk till flingorna också kan vara ett aktivt och medvetet första val. Incidenten till mitt uppvaknande hände faktiskt hos mina föräldrar, jag och Johan skulle äta frukost och till sina flingor väljer han mjölk. Jag tittar på honom och förklarar väldigt pedagogiskt att
'det finns fil och yoghurt, du behööver inte ta mjölk.'
Så tittar han på mig ganska förvånat och säger
'jag vet, men jag vill ha mjölk.'
Då trillade liksom poletten ner. En del väljer i bland mjölk till sina flingor framför något annat. Heelt galet.
..
Men jag kan ju tillägga att Johan oftast väljer yoghurt.
I alla fall, man slutar aldrig lära sig.

JAG JAG JAG!

Jag skaffade mig ett lättare bildredigerings program igår, och nu har jag testat den! Viola!
 Man kunde välja 60-talsstil på bilderna.
Man kunde även göra sånt här 
Sedan blev jag röd och lite lätt turkos.
 
En vacker dag ska jag lära mig photoshop eller liknande program, då hade jag också kunnat göra så mitt liv såg alldeles fantastiskt vackert ut. Vilket det gör många gågner, men det är då man inte har med kameran. Så om jag har ett bra redigering program så kan jag forsera inte så vackra ögonblick till väldigt vackra ögonblik. Ja just det.
 
Mina föräldrar bygger ihop ikea-möbler just nu också.. det är emellan åt väldigt underliga kommentarer som slinker ut ur vardagsrummet. 
Hahahaha.. mor min förösker läsa instruktioner, vilket far aldrig gör.. senast hade det reulterat i att en duschkabin farit illa på jobbet. 
 
Ikväll ska maia påhälsas.
 
 
 
 
 

Tick tock

Hallå och hej.
Satt just för mig själv och tänkte att jag är nog lite gammal trots allt.. Detta kom jag fram till när jag började inse mina syskonbarns framsteg.
Elvira som har börjat skolan, Siri som egentligen är lite mitt emellan och är fortfarande på dagis, men hon har alltid svar på tal och Lisa som började krypa i morse och sist men inte minst (för det är Lisa) Aili som knallar omkring som en tok , är jätte duktig på att göra sig förstådd och hennes munkfrilla har till och med börjat försvinna.

Tiden går så fort, snart får jag väl rynkor och gråa hår.

Detta är Siri som svamlar med mina glasögon :)

FART! (eng)

Godmorgon!
Idag är en sån där slödag. Ja jag är lite bakis och skäms inte över det, neeeej nej. Dessutom regnar det och jag tror bestämt att också det är en bidragande faktor till detta soffpotatisande. Måste säga att landströms var bra igår, god mat och gott sällskap. Jag och Johan fick med oss herr Kostenniemi, det blev öl och vin och senare också porter vin och ... chokladmousse tårta.. även om det var på ett nytt sätt.

Underliga bilder togs och delades med andra som gjorde detsamma. Talade med sanna som försökte övertala mig att inte åka till Kina, hon var full. Annars var allt i vanlig ordning med henne.

Egentligen var det meningen att jag skulle åka till Pajala idag men så blir det inte, för jag är nämligen bjuden på kräftskiva ikväll. Jag har aldrig ätit kräftor så jag ser fram emot det, är vara lite rädd att jag ska råka äta upp kräftans bajskanal, vilket jag hade tyckt var lite äckligt faktiskt.

Jag kan också berätta att jag drömde att jg var en bikini-modell i en tysk galleria, var Johan gjorde opassande uttalanden om folkmördaren Hitler (har förstått att det är ett känsligt ämne i Tyskland, som jag tänker mig att Breivik är i Norge nu förtiden).

Åter till 5 säsongen av Bones!

All right.

Sitter och pussar på denna gåva till man just nu. Idag blir det middag på stan, vilekt är fördelaktigt på många sätt, 
1) Man slipper laga mat
2) Man får klä upp sig 
3) Det är oftast bättre mat än man orkar laga själv
4) Vin som säkert passar till maten
5) Ingen skam om man trycker en efterrätt heller
 
Enda nackdelen är väl att det kostar pankisar, lätt värt om man frågar mig dock.
 
 

Jukkas igen

Har haft en paus från internet och omvärlden i några dagar nu, jag och Johan har spenderat lite tid i Parakka vilket var fantastiskt, lungt och avstressande. Har till och med fått ro båt, väldigt mysigt det med, så länge ingen lurar i en att vi snart blir tagna av strömmen och hamnar i forsen vilken sekund som helst.. man kanske inte ska lita bilndt på folk på det viset.
 
Har införskaffat en resväska, billig som synden (400kr) och röd. Frågan är ju bara hur man ska få plats med ett helt liv på 75 liter. Den som lever får se.
 
Nu är jag i jukkas till i morgon och mår i lugnet (typ lugn i alla fall)
 
Tänker ta det jäklit lugnt nu, så jag verkligen blir fet stressad när vi landar i den nya världen.
 
Hejdå!
 

Måndag

Säger godnatt med en sommar bild på Aili :) .. och kom just på att jag glömt att gratta fadern på hans födelsedag. Shame!

Jo att..

Ibland är jag tacksam för att jag inte heter Sabina.. Det låter som snabel.

Solen sken

..Och fåglarna kvittrade och Aili smakade nästan på daggmask. Det har varit riktigt varm idag och jag har varit ute nästan hela dagen. Grillade gjorde familjen Torneus också, har inte riktigt återhämtat mig från koman men det var utsökt och värt allt besvär maten gjorde mig. Nu är det egentligen söndag, tiden går och går... 21/12-12 kanske den slutar, lika bra att njuta då :)

Detta är då Aili och jag tror att hon ganska bestämt berättar vad hon vill just detta ögonblick.

joo att


Just idag

-Är det mitt i natten
-Saknar jag Johan
-Kommer ifrån en 30-års fest
-Har målat på Erik och Hannas köksvägg
-Lättad över CSNs beslut att bevilja mig lån
-Har det ganska mysigt i Pajala
-Känner mig tillfreds med tillvaron
-Känner mig uppspelt för framtiden
-Sniffar på rena kläder som torkat utomhus, finns inget fräschare
-Har glömt alla saker som jag skulle komma ihåg
-Vill bli inspirerad
-Är helt sjukt irriterad på att anslutningen till internet här är undermålig


Hopp!

hey there, sunshine in my heart
i know life is long but it goes so fast
i love you never feeling old
you never bought the rubbish that they sold


RSS 2.0