< Till bloggens startsida

Joo.. sen var det ju det här med träning

Ja, snart fyra veckor i Kina, vi har sakta men säkert börjat få ordning på våra liv. Så nu smyger sig vardagen inpå en   och det är dags att börja ta hand om sig.
 
Så jag och Stina känner ungefär samma sak nu när vi i snart fyra veckor har skådat size zero kvinnor 24-7. Det är dax att gör sig av med överflödigt fläsk. Ja tack. Men vägen dit (som vi alla vet) är inte lätt. 
 
Vi har i vilket fall börja med vår träning, det är långa promenader (jag snackar låååånga promenader, 4 timmar, inte alltid frivilligt), simning och nu även styrka. Lite hemmagjord halv seriös styrketräning då vi inte har ett gym (än?). Till exempel igår, simningen gick åt helvete då polen var full med brunstiga män som inte kunde hålla sig i bana så jag fick den briljanta ideén att träna benen, kanske göra lite utfall?!?! Sagt och gjort vingliga utfall 50 meter klarade vi av, och kände oss riktigt duktiga. Det går bra nu tänkte vi.
Idag vaknar vi upp, rumpan känns lite grann men ändå hanterbart. Det var tyvärr övergående och senare på dagen skriker vi i trapporna som vi måste passera, DRA PÅ TRISSOR! Det gör ont men det är skönt.
Idag har jag gett mig på lite olika sorters armhävningar... jag var så nära gråten. Stina försökte stretcha ut gårdagen  s värk. Och det hela blev egentligen en underlig ljudshow med Pittbull (fråga inte) i bakgrunden jag som gråter och stönar som en man som lyfter 200 kg och Stinas djupa yoga-andetag.
Tror detta är början på en underlig resa mot ett hälsosammare levene. 
 
Men kompis,det går bra nu.
 

Skolstart och näshår!

Imorgon gäller det, då börjar skolan. Det ska bli skönt att äntligen få en meningen med vistelsen här som långt ifrån har varit en semester för vår del.
 
Längtar faktiskt lite grann nu när jag tänker efter. Det känns så längesen som skola var något jag pysslade med men samtidigt som det känns väldigt naturligt att samla hjärna för att ta in ny information.
Börjar först efter tre så det är ju lite underligt, hela dagen kommer gå innan man får sätta igång.. men även det kan man väl anpassa sig till.
 
En några veckor gammal bild på mig, men jag har inte hunnit förändras nästan alls. Förutom att jag upptäckte en ny leverfläck på höften, dom små rackarna fortsätter ploppa fram.
 
Oh en annan grej, Stina har en sån fiffig manick som heter stegräknare och idag tror jag vi slog rekord (sen vi började använda den), vi har gått 17300 steg idag. Helt ortoligt!, ont i musklerna hade vi dock, men det är bara tillfredställande, imorgon ger vi ett nytt försök.
 
Annan kul grej var att jag blev raggad på av en kinesisk student, fick hans nummer, det ni. Han är inte den fagraste jag mött, tvärtemot faktiskt. Det som jag minns mest av mötet med denne unge man var att hans näshår var som buskar.. svarta buskar som spretade ut ur näshåligheterna.
Tror aldrig jag uppskattat att Johan inte låter håren spreta från snoken som idag (och hädanefter), tänk att vakna upp till det varje morgon, huvva!
 
Nej, nu är det godnatt och sova sött för min del. Jo.

Söndag

Slöaste dagen sen igår.. Jag och Stina har inte gjort någonting men ändå har det hänt grejer i den gamla läggan, vi har fått toadörren är fixad, nytt kylskåp står i köket och spisen och varmvattnet funka precis som det ska. Och allt detta gjorde tre främmande män medan jag och Stina satt och käkade godis och kollade tv. Rätt fint.
 
Kom just hem från middag på stan, eller jo men tvärs övergatan :) bästa stället hittills och ett mål mat går på 15 spänn, heja.
 
Ok dagens bilder då,
Hur tänkte personen här liksom?
Bilen var parkerad, helt tom.
Våra lägenhetshus i månens sken. Ser lite läskiga ut.

Lions and tigers come running just to steal your luck.

Godmorgon landsfränder!
Det är lördag och jag och stina ska snart iväg och käka lunch med Cassiel.. Stina bråkar med en VPN tunnel, vilker ser ganska roligt ut, lite som agility. Kan ju berätta att RHCP stadium arcadium är våran godmorgon skiva för just nu.
 
Vi väntar än på kylskåpet, har varit många "Idag kunde det inte komma, men i morgon.. kanske" och de svaren får man varje dag. Ja jag börjar bli ganska less, och våran spis fungerar inte heller, vi ska bara byta batteri på den?! Vi hittar inget batteri, WTF? 
Sååå, jag ser gärna att vi får kylskåp idag annars kanske jag dödar någon.
 
Men bilder ska ni få, har inte gjort så mycket de senaste dagarna meeeen
Lila sötpotatis som fått sig en omgång i fritösen, helt ok men ska försöka hålla mig borta från friterat om än lite kenpigt här.
Vårt bibliotek, bara 12 våningar hög.
Cassiel visade oss de utländska böckerna, tyckte mig se några verk av marx och engels där faktiskt. Det är inte alls svårt att hitta böcker om och propaganda för maxismen här, inte alls faktiskt.
Vårt campus (var vi icke får springa nakna på) med en lite små cool staty och en blodröd sol (bilden ger ej rättvisa), smoggen låg tjock i några dagar vilket reuslterade i en röd sol. 
Så här makabert ser det ut på vår närliggande hypermarket, köp djur på burk vänner.
Vi leker med slutartid och självutlösare.
Vem är spökena i ditt egna hem?
OH gårdagens prestation!, vi lyckdes få igång tv så vi kan kolla film från datorn på den. Här ser ni min man, som passande nog har maxistisk propaganda bakom sig. Men mannen är vacker <3
 
Nu borsta tänder och händer, för nu ska staden vagga in oss i dess kaos.

Möten

Tidsuppfattningen är lite skev. En dag är en vecka eller en timme och saker händer mycket snabbt eller ingenting alls. 
 
Idag har vi varit och träffat våra lärare och fick lära oss om lite allmänna regler för oss Aliens, det mesta regelbrtt slutar oftast i utvisning och vi ska helst inte visa axlarna och vissla på folk. Konstig dag, bak och fram och dessutom gjorde vi några dumma val i inköpsväg, tex kaffe för 15 RMB, vansinne.
 
Så här såg vi ut när vi tacklade dagen, man får också se någon glimt av våran lägenhet.
 
Min hjärna är lite matt, så ett kretivt och genomtänkt inlägg blir det inte idag.

Sjukdom

Sjukdom har drabbat oss.. gårdagen tog verkligen knäcken på oss.
Har ont i öron, hals och huvud sen har jag fått en härlig liten hosta på det.

Fy fan...

Snart ska vi i alla fall gå till skolan och äta middag, kanske man får lite energi av det.

Downtown

Idag har jag och Stina äntligen fått tillbaka våra pass, äntligen slipper vi laglösheten och vara låsta med pengar och gud ve allt. Skööönt. Men i och med det var vi tvungna att åka till Hangzhou downtown, ooohooo mycket spännande. Så efter passen var hämtade körde vi en heldag i Hangzhous gamla delar, nu kommer sjukt mycket bilder!
Stina med vår första inredningsdetalj, en uppstoppad fjäril, vi köpte den för ett hemskt överpris men nu får vi helt enkelt lära oss att leva med det. Döpte den till Morpheus, den heter något med morph på latin så fär av namnet.
Vi besteg ett berg med gamla tempel och byggnader och mitt i allt hittade vi en duvuppfödning. Väldigt feta och fina fåglar.
Här, lite mer duvor som sitter och tittar. Titt titt!

Mormor och barnbarn, tror det var dom som tog hand om duvorna.
Mellan träden i den lummiga bergparken skymtade man det livfulla staden och dess skyskrapor.
Höst upp på berget hittade vi detta restaurerade gamla templet, vi gick in, det var stort, bara tröskeln var 20 cm.
När vi väl kommit upp fick vi fantastiska vyer över Hangzhous kullar och berg, på varje topp fanns ett tempel. Såg det ut som :)
Vi såg the west lake på tempelt, vilket var kul för vi undrade just var den låg och här är den. Den får bli nästa resemål när åker till downtown.
Det är väldigt vackert i denna del av staden. Mäktigt på något vis, hur de mjuka kullarna oc bergen flyter samman med alla skyskrapor och allt oväsen.
Stina!
Gissar att detta är människor böner om lycka, kärlek och framgång.
De man ber till mest troligt. Dom har fått juice.
Rökelser, vars lukt fick mig att tänka på korvgrillning på vårvintern hemma i norr <3
Vaaar är Stina?
Någon som tar en liten lur på rasten.
Stina är väldigt glad i sin mat!
Min mat, väldigt efterlängtad var den jao.
En guld Buddah med små barn på.
Traditionell svindyr kinsesik turist shopping. Fanns hur mcyekt fint som helst, tyvärr till helt galna priser.
Stonken i taxin på väg hem, kolla in kaninkvinnan där bak ;)
Mina fossingar, ben och väska. Känn djupet i denna bild!
Liket av denna lilla krabat mötte vi i vårat sopskåp när kom hem. Kackerlackor luktar fan och hans moster "men vi tar det i morgon" tänkte vi och stängde dörren och gick ut igen. Detta är en ganska liten en, har mött på större ska ni veta.
Men detta är grejer, blåbärsisdrink. Får en på bättre tankar.
Detta var dagens bästa, kanske årets bästa inköp, allt detta för 152 spänn. Wehoo, kvällsunderhållning.
 
Det var allt, nu är det kväll, jag ska måla.
 
Hejdå!

Shopping!

Igår hade vi fått nog av alla bekymmer som pengar, kackelackor och underlig mat så vi bestämde oss för en tjejdag ute på stan, eller snarare en annan del av staden. Nämligen i Hangzhous störta shopping galleria/or. Det som en liten stad i sig faktiskt. Jag köpte nya converse, an baddräkt, lite underkläder och en t-shirt, vilket var ganska duktigt återhållsamt av mig så det fanns mycket, mycket att välja mellan.
Jag och stina dörbereder oss mentalt för denna utaning, det är Cassiel som fotar.
Cassiel och Stina utanför starbuck, förstå min lycka när jag fick tag på bryggkaffe. AAAAAAH!
Jag och Stina köpte lite franska underkläder och kände oss inspirerade.
Oh lalalaaaa, hahaha. Men expiditerna tyckte vi hade så vackra ögon så vi fick väl en självkänsleboost. 
Vå åt på en Japansk restaurang. Om man tittar noga ser  man en sumorumpa i bakgrunden.
Mer bilder innan maten. Som inte var obehaglig på något sätt.
Taxi baby, taxi. Här är vi påväg till outletmall. Det lika livsfarligt varje gång. Och frågar man om dom har bälte i bilen (vilket dom nästan aldrig har) så blir chauffören nästan förolämpad.
Jag älskar kaffe, ja det gör jag.
Redlight-district Emelie.. eller? Nä, här föröskte vi få en taxi hem, vilket var svårare än jag trodde. Här bakom pratar Cassiel med en trevlig polis som tillslut fick fixa en vän till sig att skjutsa hem oss. Alla är som jag sa är väldigt vänliga, och när dom pratar med varandra (som nu tex cassiel och polisen) så låter det som om dom har känt varandra i 100 år.
Weeehooooooo, jag och stina försökte återskapa ett foto från en dimmig kväll förlängesen . Med halvlyckat resultat. Men sannerligen en effektfull bild.
Här sitter Cassiel och Stina i vår privatskjuts, kostade oss 15 RMB.. tokigt.
 
Det var det, idag ska jag inviga min baddräkt för vi ska och simma!
 
 
 
 

Vanlig dag antar jag.

Jag ger er ännu en bild bomb från gårdagen, dagen vi fick veta att det är lite kenpigare att ta ut pengar än vi trott!
Så här ser postenleveransen ut i Kina, vet ej hur pålitlig den är så Sanna, det kan ta ett tag innan jag vågar mig på dom randiga breven ;). Av någon annledning så ligger allt på marken en stund innan dom delas ut. Hmm..
Jag tolkar denna bild på så sätt att "Sugen på att skaffa familj?, snälla låt bli, vi har kondomer till alla i alla olika former, smake och färger!", Man blir nog rådd att inte skaffa barn (enbarns politiken som vi alla hört om) här för det svämmar över med kondomer överallt. Och så här många sorter har jag aldrig sett, rsfu släng dig i väggen!
Det var lite svalare igår, så jäkla skönt att kunna ha jeans på sig. Titta det är jag, vi slappade utanför gallerian en stund.
Jag och min vän hittade en en väldigt traditionell kinsesik trädgård och lust hus på skolområdet, vi bestämde oss för att fota lite.
Stina blev lite lätt besatt i denna byggnad, kanske nån liten drake eller apa som smet in i henne.
Jag klättrade i träd. Tyvärr så slet jag hål i min t-shirt och krapade upp magen, men det var väl en upplevelse det med.
En fjärill som jag såg påväg hem från skolan.
På banken, var vi spenderade 3 timmar och det enda vi fick ut av det var att det inte går att ta ut penkisar utan pass. Gud vad jag saknar mitt pass. Vi var lagom less efter detta, hade glömt att äta på hela dagen också så jag var ingen ängel heller.
Så efter banken blir det allvar, vi måste ha mat och vi går till vårat kvaters lite finare restaurang som till och med har en meny på engelska (förvisso lika obegriplig ändå). Man får mycket mat i Kina, stora portioner.. dock med lite underliga saker.
Som tillexempel kalkonfötter. Dessa satte vi inte våra tänder i dom, dom var alldeles för groteska.
Någon stärkelsesoppa, smakade.. typ ingenting och därför ingen favorit.
Såhär ser menyn ut.. ja vad ska jag säga. Det är bara att chansa, det kan gå bra det kan också bli så att man får in kalla fötter av något djur.
 
Vad kan jag säga, vi lever och lär. Nu ska vi och shoppa med vår vän Cassiel, förhoppningsvis utan större bekymmer :)
 

Till Mor och Far!

Hejsan morsan, hejsan stabben här är brev från älsklings tjejen. Jag har det bra här i kina men ni måste skaffa skype så jag kan se er! OK! Fixa skype. Har också försökt ringa mor min från skype till hennes telefon, men inget svar. Så om det är något underligt som ringer eran telefon så är det mest troligt jag som försöker få kontakt. Nu har det gått en vecka, kooooom igeeeeeeen Erik, Hanna, Elli, Jonny och Emil kan också ta åt sig :P

Vi har ett allvarligt problem.

Igår kväll skulle Stina tassa till köket och slänga lite skräp i sopskåpet innan vi skulle ha en trevlig filmkväll. Hon öppnar skåpet (i mörkret, för vår lampa i köket är trasig) och får se en mörk skugga krypa mot henne. Hon ropar på mig, jag kommer och vi undersöker skåpet med ficklampa och vad får vi se en fet jäkla kackerlacka!!!
Panik utbryter men på något vis får vi ut soppåsen med herr roach i, jag skriker som besatt försöker öppna dörren men låser den istället, i vilket fall vi fick ut den tillslut. 
 
Men nu står vi då för nästa utmaning, bli av med kackerlackor, för finns det en så finns det flera. Så till affären vi for köpte socker som vi skulle blanda med stinas bikarbonat.
När dom äter det reagerar det med syrorna i deras kropp och dödar dom innifrån och ut, kackerlackor är desutom kannibaler, så när dom äter varandra kommer dom också få in denna fina blandning vi matat dom med och döden blir liksom en dominoeffekt i deras koloni.
 
Med den vetskapen kunde vi sova gott om natten.
 
Vi berättade om problemet för Mike (våran fix it all kille) och han bara skrattade åt oss.
Jag tycker det här är ganska allvarligt, men tydligen  supervanligt. Vissa ganska stora (6 cm) besökare får en verkligen att längta hem till lugnet, renheten och anticimex.
 
 

Du är telefonen, kaffe

Idag har både jag och Stina en riktig slö-dag idag, vilket jag försäkrar dig om att vi förtjänar eftersom att gårdagen var,, helt GALEN. Ja, ni kommer uppskatta era lugna soffkvällar efter denna nyhet. Jag och Stina har nämligen uppträtt med Kallt Kaffe av Kent och en kinsesik låt som heter superstar för 1500 personer igår. Utmattningen är total. Men sannigen är att det är så mycket saker som händer så att uppträda på 1500 pers egentligen inte är någon stor grej, det faller också bara under facker av underliga saker man råkar ut för här.
 
Här kommer lite bilder i alla fall.
Här står ett gäng bortkomna utlänningar från Spaninen, Sverige och Norge med vår dean Ann (hon är den mest omtänksamma)
Stina, Nicolaj och Daniel står redo för att ta ton.
Vi hann med en middag på trappan till the gymnasium i varje fall :)
Kul grej i Kina är att innan skolan börjar på riktigt måste alla freshment's genomgå en militärutbildning. Här är en suddig bild på ett gäng unga soldater. Både killar och tjejer måste göra denna mina lumpen.
Här ser man en liten del av publiken vi uppträdde för.
Denna lilla krabat satt utanför vår dörr när vi kom hem i spöregnet.
 
Så som jag sa, slö dag idag. Jepp.
 
Jo har fixat facebook nu också, så hör av er där också om så känner.
 

Ilska.

Ok, vi har städat i timma och dagar nu och så kommer vi hem efter skolan idag och det luktar gammal kål i hela lägenheten. That's it! Stina fick ett utbrott på våran fix it all kille Mike om att vi ska häva kontraktet om saker och ting inte börjar fungera som det ska. Ha, vad har vi gett oss in på, häva kontrakt i kina? Aja dagens händelse antar jag.

Laowei

Ja men dåså, då ska jag föröska mig på ett nytt förösk att ladda upp lite bilder och berätta lite om hur jag har det och upplever det här i Kina.. Gud vad narcissistiskt ändå. Men i alla fall. Då kör vi!

Första dagen vi anlände i detta stora land, vi sov första natten på universitetshotellet. Vi hade förväntat oss något vandrarhemsaktigt, men nej vi hade fel. I svenska mått mätta är nu detta ett ganska lyxigt hotell, kostade dock bara 280 REM om natten vilket översätter kring just under 300KR.. för två.

Detta är Cassiel som är en av de första studenterna och nya vän vi träffar. Hon är lite av en räddare i nöden för oss, vädligt trevlig tjej. På denna bild åker vi taxi i en av jag lovar väldens galanste trafik. Man är rädd hela tiden, dom tutar och kör slalom och bromsar inte fören man nosar en annan i baken. Det är helt sjukt.

Påväg till visacentret. I Kina gillar man fina bilar, här finns fler nya och fina bilar än i Kiruna. Men jag tror inte att resterande kina ser likadant ut i det syftet, Hangzhou är en av det rikaste och snabbast växande städerna i Kina just nu och tro mig det märks, inte bara på bilarna utan på alla nya skuskrapor som byggs överallt och mycket mer.

En av våra första måltider. Det Stina äter smakade lite som pitepalt och isteet smakade socker och återigen socker. I kina tycker dom om socker. Maten är lite ett kapitel för sig, mina smaklökar och magsäck är inte rikigt  van. Så det är en utmaning, allt smakar inte bra, egentligen ganska lite. All mat är ganska äcklig. Men jag ska ge det en chans.
Stina inne på vår deans Ann kontor. Himlen är vit på grund av smoggen, himlen är nästan alltid vit. Att ta djupa andetag svider, men jag antar att det är som när man röker, efter ett tag märks det inte. Men första dagen hostade jag när jag andades in luften utomhus. Huvva.
Detta är 'the grand gate' på vårt campus, vilket är asstort. Fler folk går där än som de som bor i kiruna (haha märks var man spenderat sommaren, kiruna jämförelser all the way).
Mer kinesisk mat. Det går över förväntan att käka med pinnar.. fast just denna rätt spydde jag upp just efteråt.
Som sagt mycket nytt att vänja sig vid, också för magen :). Men dom hade en meny på engelska så det var iaf bra.
Stina inne på wo-market. Ett varuhus som ligger alldeles brevid vår lägenhet, dom har allt man kan behöva. Allt från galgar och gummihandskar till stora svarta paddor och levande kampfiskar.

Denna bild jag visade tidigare, detta är just när man kommer ut ur wo-market och de höga lägenhetshusen i bakgrunden är var vi bor. Dom är höga hus dom där lägenhetshusen.
Detta är en bild av vår lägenhets golv och mina ben. Ja det är så sjukt lortigt här så det finns inte. Vi börjar sakta men säkert få ordning på det. Men i Kina lämnar man bara alla som det är och sticker när man flyttar ut, så det blir en hel del att göra för den som flyttar in och nu var det tyvärr vi. 
Stina hade en intressant lösning på att inte få skurmedel på fossingarna ;)
Jag och stina min vän bestämde oss för att ta något svalkande inne på dairyqueen. Dom har fantastiska smooties. Försöker som alla som känner mig hålla mig borta från mjölkprodukter så gott det går så stina fick stå för glassen.
En vy över området vi bor i Hangzhou, det heter Xiasha. Hangzhou är också väldigt känd för att dom har så vackra och välskötta trädgårdar, vilket dom har. Mycket fint.
Jag i en av stadens grönområden. Ser ut som en hemul men, hey!
 
Kan ju berätta att det oftast är väldigt varm, super varmt faktiskt och fuktigt. Längtar lite hem till den torra kylan som smyger sig på där borta, men fick iaf veta att det kommer snö här och då känns det bättre. Jo, en annan kul grej folk här är inte så korta som jag trodde (dåliga fördommar kanske?!?), jag och stina smälter in ganska bra, om man ser till längden, dock har alla kvinnor högklackat, gud i london vad piffiga dom är. Om jag kände mig som en lorju hemma så är det 1000 gånger värre nu, en så är jag en XXL i deras mått mätta när det kommer till kläder. Kul, man blir så himla pigg på att shoppa.
Och inte tala om behåarna, finns inte en chans att jag kommer mig i en inhemsk kina BH, inte en chans.
 
Men än så länge är allt bra här borta, ska försöka uppdatera så gott det går. Sen så ser jag framemot att läsa Hanna och Ellis bloggar! Ja men visst!
 
Mer bilder om läggan kommer.
 
Ta hand om er!

Hangzhou

Jepp det är sant, nu har jag flyttat till kina. En lite mer detaljerad historia kommer när routern är igång.
Här är i alla fall en liten bild av vår gata vi bor på, så lugn och tyst ;)

Kengisforsen

Nu är det bara tre dagar kvar i sverige, ojojoj. Kan ju säga att känslorna pendlar mellan förväntan, skräck och panik.  Har fortfarande mycket att göra, när man ser till packning och leta fram viktiga saker att ha med dig som pass... Men jag är i alla fall inte kidnappad av talibaner eller så. 
I stället för att göra saker jag borde var jag och Johan en sväng till kengisforsen. Det var fint.
  
 
Och det var allt jag hade att säga om det.

RSS 2.0