< Till bloggens startsida

Det man gör för andra

Jag måste nog raka benen, plocka brynen och göra en inpackning. Vilka svintrista och jobbiga måsten. Men jag ska. För mina medmänniskors skull. För er gör jag vad som helst till och med rakar benen!

Men på söndag åker jag till Jukkas, oj vad trevlig och skojigt. Tog till och med ledigt en extra dag så jag kan vara där en ordentlig helg, fast det är från söndag till tisdag iof. Men det är tre dagar. woho!

Men då?!

imag0707 (MMS)

Men då?!


Endel människor alltså?!

Idag lider jag med Sofia som har fått en riktigt liten utsugare i frisörstolen. Jag blir arg bara jag tittar på henne och jag vill inte ens veta hur mycket energi Sofia måste lägga ner i sin självkontroll för att stå ut med henne i 1,5 h. Jo hon är galet petig och är aldrig nöjd där av den långa tiden på en klippning.

Jag sa åt Sofia att hon ska bitcha upp sig inte ta någon skit. Ni vet, äkta girlpower. Det behövs ibland för vissa människor är dumma i huvudet och tänker inte på någon annan än sig själv, då får man passa sig så man inte blir överkörd.

Fan vilken vidrig människa, sitter och tjuvlyssnar. Omöjliga krav och hela köret. Jag blir så arg. Men som frisör får man inte vara arg eller irriterad bara kåt, glad och tacksam. Kåt vet jag inte, men det skadar inte. Fy fan. Nu vill jag byta yrke. Uäck!

När jag inte tjuvlyssnar på denna människa är jag ganska harmonsik idag, skönt. Det är verkligen skönt att vara lite tillfreds. Fast nästa vecka slutar luleå ens vara lite intressant så jag får se hur jag står ut då.


Huvudvärk är inte kul

Har en massiv huvudvärk idag och jag tackar gudarna för treo, annars hade jag aldrig kunnat jobba. Huvudvärken har byggts upp i tre dagar nu och just idag den 25 löningsdag och fullbokade till så tusen ska det riktigt slå till som katastrofen i tjernobyl. Fy fan och hans hora till moster, jag orkar inte idag!

Jag köpte det fyra första mumin böckerna igår, nu väntar jag på att dom ska komma. Bestämde mig för att köpa dom i kronologisk ordning, från dom som kom först osv. Hon har skrivit en jädra massa. Jag tror kanske jag klassas som samlare nu.. som hemulen ;)

Varm choklad och chanel

Dom har varm choklad med apelsinsmak på caféet nedanför jobbet, det lät verkligen som det ultimata sättet att värma upp ens frusna kropp denna januari förmiddag. 24 januari, årets fattigaste dag och jag är inte ett dugg fattig, känner mig nöjd som tusan. Kompis det går bra nu!

Sen kan jag också berätta att jag drömde att jag köpte ett chanel läpptift i den perfekt röda nyansen inatt/imorse. När jag klev upp och reflekterade över min dröm käbde jag mig genast ganska ytlig och fick mig att undra om jag inte har intressantare saker inom mig än den perfekta läppstifts nyansen. Tydligen inte.

Så där såg dom inte ut i min dröm, säkert bra smink. Har aldrig provat, tycker det är dyrt att lägga flera hundra på ett läppstift. Men det tycker inte alla.

Jag ska börja samla på alla Tove Janssons böcker om mumin. Just nu känns det som det enda rätta att göra. Jag tror nämligen att man blir en mycket lyckligare och helare människa om man läst mumin. Mumin är fantastisk.

I ett annat skinn


Ibland känner jag mig som bilden ovan, och då tänker jag att jag kanske skulle ha hetat Morgan och vandrat omkring i stora tåg och gnagt på bark eller något. Så känner jag mig idag. Inget konstigt med det.

Ett hål i huden

Det gör ont när knoppar brister.. och det gör ont och kliar när bedövning släpper.
Har avlägsnat en leverfläck idag, det var en spännande upplevelse att se någon karva i ens hud. Lite galet sådär.
Fred ut!

Mat

Sitter och planerar en tre rätters middag med tjejorna från jobbet. I och med det har jag kommit fram till att jag älskar mat. Det var allt jag hade och säga idag. Jag älskar mat.

Tristess

Jag har inte upplevt något spännande eller oförutsägbart på länge nu. Känner att jag måste hitta på något i helg, och jag funderar på Piteå.. har inte kommit så mycket längre än så dock.

Jag är väldigt uttråkad, det är lugnare än döden på jobbet, Sanna är sjuk hemma. Och jag har kommit på mig själv att jag vill laga mat och baka hela tiden. Undra vad det beror på, är inte likt mig. Kan vara att tristessen som spökar, jag tror det. Jag brukar få konstiga saker för mig när jag har tråkigt.

Har varit hos farbror doktorn i måndags också, fick inte veta vad som var fel på mitt knä. Det enda jag fick var en remiss till en sjukgymnast, ska väl prova på det. Men jag har en magkänsla av att doktorn inte har rätt. Visst muskler ska man ha, det förstår jag med, men jag tror det är något annat som spökar. Inte mycket att göra åt nu i alla fall. Jag ska gympa, det ska jag.. tydligen.

.. måh börjar känna en viss stress också.. måh

Ska kanske försöka få något att hända.

Lättroad.. igen


Så här ser jag ut idag.. jag trodde helt ä...

imag0702 (MMS)

Så här ser jag ut idag.. jag trodde helt ärligt att jag var snyggare än jag faktiskt är. Men det är besvikelser man får ta helt enkelt. Jag ville bara säga att.. att jag har överrörliga fingrar!


Senaste tillskottet i klanenHär är min allra nyaste systerdotter. Hon föddes på söndag morgon och jag längtar efter att få träffa henne :)

Voila! En chokladmarängtårta. Och ja, jag ...

imag0698 (MMS)

Voila! En chokladmarängtårta. Och ja, jag är verkligen så bra. Nu ska denna tårta och vin förtäras. Ha en bra lördag du med ;-)


Fåglar

Idag känns livet ganska ljuvt vill jag lova. Lugn dag på jobbet, vi hade möte och fikade en massa. Känns så skönt att egentligen inte behöva bry sig riktigt vad som komma skall där på salongen. Jag sitter mest och ler och håller med alla för snart påverkar vad som händer där inte mig alls. Ansvaret lyfts sakta bort från mina axlar ochnu börjar jag märka av det. Så skönt.
*
Jag tog ut två komp-timmar idag också. Alltså fick jag sluta fyra som en normal människa, vilket är häftigt, för det är ju fortfarande dag då?! Stan var fortfarande vaken när jag tog bussen hem. Jätte märklig upplevelse.
*
I hemmet är det lugnt och alla vi är på bra humör. Bra stämning gör mycket.
*
I alla fall, jag fick en vinkaraff av min chef i julklapp och imorgon tänkte vi prova den. Jag kan tänka mig att vin smakar mycket bättre i en karaff än en flaska. Annars hade såna väl inte funnits ;)
Jag ska även ge mig på bakning, och jag vill nog påstå att det är avancerad bakning till och med. Jag ska nämligen baka en chokladmarängtårta! Verkar helt sjukt gott, men jag har aldrig gjort marängtårta och jag har hört att det inte är det lättaste. Men vi får se om jag växer som människa eller om jag vägrar att ens tänka på bakning i ett halvår framöver efter jag gjort tårtan.
*
Men kontentan vad det hela är att idag är en bra dag.
*
Av Ciril Jazbec
*
http://www.youtube.com/watch?v=98YnB7-Q51k
Emiliana Torrini och hennes album Me and Armini är riktigt bra. Ovanför i den fula länken hör du hennes birds.

Saker som roar mig!

Nu tänker jag bli allra bäst
och bygga upp ett lag
För jag ska söka och fånga flest
och träna dom var dag
-
Jag ska resa från stad till stad
efter pokémon
Så får jag se från grad till grad
var kraften kommer från
-
Pokémon! (Måste fånga fler)
Det är du och jag
Tillsammans blir vi ett lag
Pokémon!
Ååh min bästa vän vi räddar världen om igen
-
Pokémon! (Måste fånga fler)
Helt okej (wtf, helt ok? vad menar han med det?)
Vi vet hur man klarar sig
-
Du lär mig och jag lär dig
P-o-k-é-m-o-n (Måste fånga fler)
Jag ska fånga fler
Pokémon!
-
Jag har sjungit denna hela dagen. Helt sjukt rolig. Sådana minnen, alla kort man samlade på och när man skulle leka pokémon så kom man inte längre än att bråka om vem som hade den mest kraftfulla pokémon. Vilka tider.
..
Fast.. jag tyckte egentligen Sailor Moon var ett mycket bättre program.
..
Mån-tiara ATTACK!!!!!!!


Helt slut

Fortfarande förkyld, sovit.. lite så jag är döds trött. Jag vet inte vad som händer bara att lyfta armarna är en prestation. Jag har i alla fall snart läst ut en ny bok Den glömda trägården av.. någon. Den är bra, riktad till kvinnor definitivt. Men bra. Läs den.


Leksakerna blir bara konstigare och konsti...

imag0666 (MMS)

Leksakerna blir bara konstigare och konstigare. Nu ska små flickorna bry sig om kens skägg och hurvida man vill krama honom med eller utan skägg. Jag tror det håller på att spåra ut. Jag skrattar mest åt detta men hade likaväl kunnat gråta.


Pajalabor och gentlemän

Det verkar som om pajalabor är lite speciella, inte som alla andra. Lite då och då stöter man på en pajalabo var man inte borde och på något sätt så blir det extra uppmärksammat då personen ofta säger något som man kanske inte förväntar sig. Idag till exempel, jag har klivigt på bussen på porsöcentrum ( Där jag fick prata med en lite överförfriskad herre, inget ovanligt, dom dras till mig. Bara att gilla läget) och på nästa hållplats kliver det på en man i 60 års åldern även han varkar vara lite rund under fötterna. I alla fall det första han säger (skriker) till buss chaffören är : HEJ! GÅR BUSSEN ÄNDA TILL PAJALA? , den gör inte för, der det är lokaltrafiken och den går som längst till kronan i stan.. meen det tänkte han inte på. Han står och babblar om allt mellan himmel och jord med den stackars busschaffören, erbjuder sig till påstigande resenärer att bjuda på biljetten och till dom avstigande(kvinnorna) att de borde ringa honom någon gång. Det sista jag hör av honom innan jag stiger av är hur hemskt han tyckte det var att inte få prata finska i skolan när han var ung. Jag kan tillägga att han pratade med stark inlevelse och passion. Jag satt och skratta för migsjälv hela resan.

Att åka buss kan var ganska spännande. Man vet aldrig vad man kommer få höra, människor är ganska tokiga. Och ibland är det jag som är tokig också, man måste ju bjuda till lite.

Köpte mig ett par nya kängor igår, äkta skinn denna gång (vilket jag kommer göra resten av mitt liv). Dom är grymt sköna och stå och gå vänliga men! det är alltid ett men, hala utav bara fan. Jag har i princip glidigt till jobbet trotas att det var snö och sandat på vägarna. Jag kan mycket väl tänka mig att idag kommer vara dagen då jag halkar och slår mig riktigt illa. Men det värsta var ju igår när jag gick hem från bussen, jag halkade omkring och gjorde sådana där fina halk-parera-ståstill steg och det tog jätte länge att komma fram och allt var skit jobbigt. Så hör jag bakom mig, två killar som går och finnsar (killar som finssar?! wtf?) åt mig när jag gör min fina dans?! vad är det för sätt, har gentlemännen dött ut totalt nu eller? Nä jag måste säga att det var bättre förr när det kommer till sånt här. Fy.

Stan sover idag, jag är ensam på jobbet så jag ska nog läsa de sista kapitlena i The hobbit, han har kommit fram till draken, måste ju se hur det går.


Ye

It takes no match to give me a spark
now I'm trying out another heart
I've been whinin' bout a fresh start
I found myself a good horse

Förkylningen verkar dock vara ett faktum


Trött och sliten

Nu sitter jag på jobbet igen. Jag är svin trött, sliten, frusen och jag tror till och med att jag börjar bli förkyld. Men det gör inget, jag är på grymt bra humör ändå. Jag hittade en skål med godis här på jobbet också, vilket var oerhört passanade då jag inte käkade någon frukost i morse och så jag har lunch först två.. det är länge dit.

Jag sitter med en röd tröja nu på jobbet, oj oj farligt farligt. Men det är kallt och stan känns död så jag tänkte det var ok.
Nä, jag är för trög. Hejdå

Lobotomi

Har just kollat klart gökboet och nu sitter jag och funderar över lobotomi.

Vem var det som var galen egentligen?

RSS 2.0