< Till bloggens startsida

Lagom smakar bittert

Man brukar få radet att man inte ska tvätta sina jeans nästan alls, en gång i halvåret eller någon annan galet lång tid. Det för att dom ska hålla bättre och inte gå ur sig och bli blekta. Okej, jag förstår tanken, men hur i helvete ska man hålla sina jeans fläckfria? Jag kan inte, jag lyckas alltid sätta mig i något konstigt, som senast när jag var i Pajala och hälsade på kvistlack (?), och nu imorse drog jag på mina nya jeans som jag hade satt siktet på att aldrig tvätta, dom hade en stor fet röd fläck på knäet (måste vara smink eller någon konstig färg, för det var inte blod i alla fall). Hur i himmelen gör folk? eller är det jag som är en liten lortgris?... hjälp? 

Annars så är det.. säger jag bra idag så ljuger jag. Jag känner mig som mellan mjölk, lagom och svin tråkig, och då syftar jag mest på min garderob (men allt annat också, givetvis). Jag tror jag behöver proffesionell hjälp för att få ordning på mig och min stil. Var nämligen och shoppade idag och vad som fick följa med mig hem var.. svart svart svart.. tråk tråk tråk, högh. Jag orkar snart inte med mig själv. Och då har jag inte ens gått in på vad jag såg i spegeln i provrummet. Jag ryser vid tanken. Provrum är djävulen själv.

Det känns som om alla andra är så coola och jag är lönnfet och lagom. Jag vill gå hem och krypa under täcket. Men nejhej, det får jag inte. Istället ska jag jobbar 4 timmar till framför en miljon speglar och belysing som avslöjar varenda skavank. Inte kul att ha en dålig dag som frisör.

Och mitt knä fuckar med mig igen.

Men det hade kunnat vara värre, känner mig så otacksam när jag gnäller på det här viset. Jag borde sluta, men det känns så bra efteråt. Jag borde kanske sluta äta godis också, så kanske jag kan göra något åt provrums situationen i alla fall.


...


Ok.. nu är jag klar, slut gnällt för idag ( Sanna kanske får höra en och annan mellanmjölks liknelse när jag kommer hem, men that's it!)


wot?


Kaos och andra mysigheter

Vilken vecka. Jag säger bara det. Idag är det skyltsöndag (redan) och det är 7 dagen jag jobbar denna vecka, chefen har varit här och rört om på jobbet och det känns som om jag inte varit hemma något alls. Allt är upp och ner och bak och fram.. och jag gillar det. Jag har verkligen en förkärlek till kaos, när det händer en masa saker och man har absolut ingen kontroll, jag behöver lite kaos emellan åt annars blir jag uttråkad och bitter. En utmaning väntar mig.

Dock är det kaos i mitt sovrum också.. det är ett slag av kaos som jag inte trivs med. Jag gjorde det när jag var yngre, men inte längre. Det är kanske något slags steg mot mognad antar jag. Och det är ju fint, att man fortfarande utvecklas som människa.

Julen firar jag mest troligt i Jukkas i år, men mina kära syskon och deras familjer. Dom har blivit så vuxna nu, men egna familjer och lån och hela köret. Det är fint, och det tar även bort pressen från mig att dom har rett sig så bra, då kan jag bara slinka mellan fingrarna och vara ansvarslös länge till. Va kuuuuuul!

Jag har det verkligen jätte lugnt här på jobbet.. skönt, för jag är sliten efter veckan. Jag vägrar julmusik också.. bara för att jag kan. Ibland känns det så otroligt tillfredställande att bara inte göra saker man borde eller göra saker man inte borde. Fast nu som vuxen (jag räknas som det har jag hört) så ska man hålla sig till de små sakerna, annars kan det gå illa. Man kan helt enkelt inte dundra på som man gjorde när man var tonåring, det kan verkligen få förödande konsekvenser och det är ju sådär lagom kul.

Nä, snart droppar min stammis in. Så, ha en trevlig advent och bränn så mycket ljus och drick så mycket glögg som ni orkar.

JAG KAN! Jag kan baka bullar, och bra blev...

imag0656 (MMS)

JAG KAN! Jag kan baka bullar, och bra blev dom också. Saftiga och fluffiga, mina sambos kvider av mättnad och det är ett gott tecken. Det här gör jag om. Sååå, bara att komma förbi och fika nu då :-P


Jag blev lite galen och glittrade ner hela...

imag0654 (MMS)

Jag blev lite galen och glittrade ner hela salongen idag när vi fixade julskyltningen, men till slut fick mina kollegor stopp på mig och jag tycker resultatet blev riktigt bra :-). Ikväll är det bullbak på gång, och äntligen får vi svar på frågan alla har ställt. Kan emelie baka bullar eller inte? Jag vet inte, vi får se :-D


Tala är silver

I morgon sätts jag på prov, att tänka innan jag talar. Det kommer vara till onsdag kväll och jag har redan börjat kallsvettas. Sist jag sattes på ett sådant prov misslyckades jag totalt och det fick nära förödande konsekvenser (dock tyckte mina kollegor att det var värre än vad jag tyckte, meen). Min chef kommer till stan.
-
Önska mig lycka till!
-
Ja, jag kryddar lite extra. Men det låter mer spännande då.

Silly rabbit


Jag tror skägg är min grej.

imag0651 (MMS)

Jag tror skägg är min grej.


Emelie smyger i natten

Och äntligen blev det kallt, man glömmer så lätt hur skönt det är när kylan biter i ansiktet. Efter en mycket trevlig kväll/natt hos storebror Erik, Hanna och Aili prommenerade jag hem till mertapalo och det var jätte kallt (inte jätte kallt men -14 i alla fall). Men det var så trevligt att prommenra helt själv mitt i natten när alla andra höll sig inom hus och jag fick hela byn och alla vägar för mig själv, så jag prommenderade förbi hemmet, ut på en äng, sen tittade jag upp och det var helt galet klart och månen som en apelsinklyfta som vaggades på himla valvet. Så otroligt vackert. Jag bestämde mig att jag måste dela med mig av denna syn så jag ringer Sanna, hon var lite motsträvig men och kollade säkert ut lite grann, hon sa att hon såg en tall. Jag berättade var jag var, och att jag såg något konstigt vitt på ängen, kanske ett spöke tänkte jag, det tänkte hon med, hon sa att jag ska gå därifrån fort som fan och jag blir givetvis livrädd och springer hem.
-
Det är verkligen något speciellt med natt, kyla och tystnad. Det får mig att känna mig hemma och helst ska jag vara själv också, men det måste vara självvalt. Jag känner mig så där härligt flummig, detta är en bra natt.

Aili med en mina.

imag0641 (MMS)

Aili med en mina.


Eh, look what the pussy draged in..

Jag, Sanna och Andreas har spelat värsta språket, och gud förbannat vad pinsamt dålig jag är på dialekter och komma på karaktärer. Jag ska aldrig bli skådespelare eller liknande, men det visste jag redan, kan knappt dra en vit lögn. Ja, jag förlorade i spelet. OK?!?! nöjd?!
-
Annars rullar det på som vanligt här på docent, har som jag skrivit tidigare har jag varit grymt trött idag, är väl det fortfarande, men man kan ju inte sova i onödan. Måste ju kolla dagens SATC t.ex.
-
Imorgon kommer min vän Maia till stan och vi ska ut och äta middag, vilket ska bli riktigt trevligt. Tror aldrig jag har haft en middagsdejt på det sättet, oh, jag ska på dejt. Oh jag ska gå omkring på jobbet och skryta att jag har en dejt, dejt dejt dejt.. vilket fult ord det är?!?! Nåväl, det är väl vad som händer i morgon.
-
Har även odlat ett grymt shoppingsug, synd att det är så länge kvar till lönen kommer. Men den som väntar på något gott, aight? :D
-
Jag ska drömma om shopping, mat och vin inatt, de goda i livet.
Godnatt

När sömnen besöker en på fel plats

Jag somnade just på jobbet, satt bara och gjorde min grej vid kassan och somnade. Jag brukade somna i skolan förut, men aldrig på jobbet, den var faktiskt ny. I vilket fall så är jag väldigt trött, väldigt väldigt trött. Jag får skylla mig själv, men det är bara 4 timmar kvar av dagen, det ska nog gå. Sedan ska jag hem och laga köttfärsbiffar med feta ost. Det går säkert också bra. Allt går säkert jätte bra så jag är lugn, väldigt lugn. Nästan för lugn, så lugnt att jag kanske bara kurar ihop mig på stolen och sluter ögonen för en skund. Hade varit mysigare med en famn.. ska fråga min kollega Emma om hon vill ställa upp som tillfällig sluta ögonen plats. Man vet aldrig.


Jag och trötter har något gemensamt idag.

Epic


Bara ytan som räknas

Tillbaka i stan efter en intensiv helg i byn. Jag känner mig nästan som en rockstjärna när jag är där, alla vill prata med mig hela tiden. Det är faktiskt jätte roligt. Så ett hett tips: flytta långt från din familj och besök dom sällan. Då blir det så där, sen om det är bra eller dåligt att det faktiskt är så är en helt annan fråga.
-
Men det var otroligt skönt att få prata av sig med mina nära, för att få lite perspektiv på saker och ting.. framtiden framför allt.
-
Meen, jag ska inte blir djup här inte, nehej,för jag insåg en annan sak där i byn, jag har ju låtit mig förfalla?!?!?!?! wot? WTF are u talkin' about? Jo, jag känner det, och framför allt, jag ser det! Det är miss skabbig fläskfia som tittar tillbaka och nu ska jag göra något åt det. Och nu måste jag verkligen göra det, för nu skrev jag det här och detta är som att skriva kontrakt med djävulen med sitt eget blod. Sååå.. heja Emelie, eller hur?!?
-
Nu ska jag välkomna sömnen.

Får umgås med Aili, faktiskt så råkar det ...

imag0621 (MMS)

Får umgås med Aili, faktiskt så råkar det vara det som är det bästa med att komma till byn.


En bra och en dålig idé

Neonskyltar på gatorna
sänder ljus till mig och skatorna
Alla dansar, och jag tänker
är du också själv?
Var är du ikväll..
-
Sjöng Håkan Hellström i mina öron när jag var och prompanerade nyss. Det är alltid lika härligt att höra musik som färgade ens uppväxt, det är nog lite det-var-bättre-förr-känslor som pyser ut när man gör det. Vilket jag tror är högst hälsosamt och alla människor har det behövet att få muttra det ibland. Det är fint.
-
Och äntligen har det blivigt lite kallt, det är frost på backen och asvalten är glashal. Jag blir inte förvånad om en eller annan trafikolycka inträffar ikväll, jag höll själv på att dra en vurpa när jag spatserade över en väg på min lilla motionsrunda. Ja det är sant, jag har börjat röra på mig. Än så länge är det lite, men hey! efter att ha suttit på arslet i 4 år och endast haft sex och vägen till och från bussen som motion så är det nästan anmärkningsvärt, mitt lilla försök till en sundare livstil (håll tummarna för mig nu).
-
JO! anledningen till att Håkan kan  sjunga i mina öron är att jag äntligen fixat spotify i telefonen. Jag tror helt ärligt att det är en av dom bästa idéer jag haft på länge. Jag gillar att få bra idéer och sedan faktiskt göra det. Det är tillfredställande på hög nivå. Har dock insett att jag också gjort en ganska dum grej, en dålig idé med andra ord, att raka bort mitt babyfjun i nacken. Det var dumt! nu är det asfult när det håller på att växa ut och dessutom har det slitis av hår så det hänger likförbannat hår ner i nacken och kittlas utav bara fan och hans moster. Uff. Nåväl, man lär sig av sina misstag.
-
Nu blir det kaffe och ännu en disneyfilm, det finns många sådana.. disneyfilmer.
-
Imorgon är det hotelfrukost med kollegorna, sedan återvänder jag hem till Pajala på eftermiddagen. Spännande!
-
Hejdå

Mus

Har suttit och fnissat åt denna reklam idag (den är skit gammal, men har lagt märke till den först nu).

Tvetydig, det är roligt.

Folk är så fyndiga ibland. Det är som på Valios laktosfria mellan mjölk när dom har gjort en liten pratbubbla ovanför streckkoden var det står piiip. Sådana saker som är lite lustiga och dyker upp på dom mest oväntade ställen är alltid välkomna, man behöver få sig ett fniss ibland.

Det är skit lugnt på jobbet, mörkt ute och inge roligt alls. ugh!

pisk ska du ha!

åh vad rooooligt med städ-dag på jobbet!!! woohooo!!! den som vill komma och hjälpa får betalt i .. natura eller något. städa på mitt jobb är heeeelt awesome!


ja det är det.

Söndags funderingar

Nu har jag hamnat i ett närmst apatiskt tillstånd igen, jag har hur mycket som helst att ta tag i och jag gör absolut ingenting. Det irriterar mig och det till trots gör det gör jag inget. Nåväl, det är väl bara vänta till det går över.
-
Jag har haft en mycket trevlig helg, fantastiskt sällskap och sköna soffkuddar. Vad mer kan en flicka be om?
Dock slog det mig att det är fjärde helgen i rad jag har befunnit mig på allstar i stan?!?! var nykter denna senaste gången, men det är fortfarande underligt, för jag tycker egentligen inte ens om att vara där. Jag måste sätta stopp på denna onda cirkel. Hitta ett nytt ställe som jag kanske gillar.
-
Idag kör vi vidare på vårat disneyfilm tittande, dom är otroligt bra trots att man vuxit upp och förstår bättre än  när man såg dom senast, det är nästan som att se en helt ny film för handligen och vad dessa söta tecknade figurer går igenom är mer förståeligt. Men filmerna känna å andra sidan mycket kortare än dom gjorde tidigare, har inte kommit på varför än.
-
Nästa helg får jag äntligen åka till byn igen, känns som att jag missat massor som min kära familj har gjort, det är verkligen dags att ta igen det. För jag har en del att prata med dom om också, jag tror jag behöver lite goda råd. Så mamma och Hanna förbered er och dom andra.
Dessutom hinner jag träffa yrvädret Stina en sväng också, vilket även det är otrorligt behövligt.
-
Nu blir det Aladdin.
Kollade denna innan, mycket bra!

Mot oändligheten och vidare!

Ojojojoj, nu har satt några väldigt konstiga bollar i rullning! hur ska detta gå?, jag vet inte. Men förhoppningsvis är jag vid liv i slutet av denna resa så jag kan utvärdera och förstå om jag är galen på riktigt eller inte.Julbord

Julbordet med jobbet är bokat! Jag älskar julbord, man får äta så mycket olika kötträtter på samma gång, kan inte bli bättre. Jul, jul strålande jul.. lalalalaaa

Längtar..

Mitt "moist"

Något som jag verkligen inte klarar av att höra, det låter så obehagligt och dumt när folk säger goa istället för goda, nä jag klarar inte ens av att se när man skriver det.

- mmmm, vilka goa bullar du har bakat!

HERREGUD VAD HEMSKT DET LÅTER.
Det låter sliskigt och obekvämt och alldelses för mycket, jag hatar det. Fy fan. Det är inte ok!

RSS 2.0