< Till bloggens startsida

Ugh

Magsjuka magsjuka, magsjuka...
Igår var det jag och i morse var det Johans tur.
Håller tummarna att det går över, för vi börjar resa i morgonbitti och är nog inte klara förrän på torsdsg. Hanoi väntar.

Magsjuka är inte kul.

Men vad som är roligt är vad som händer i Sverige :)))))
Jag pratar inte om northland såklart.

Den ljuva södern

20 timar tåg tog oss många mil söderut, nu är vi Kunming och njuter av solen och lagom ren luft. Mer om denna stad och Mt Emei en annan gång.
Jag ger er PANDA BEBISAR!!!
 
Tack och hej!

For dit pepparn växer

Hallå hej Emelie här!
Vi befinner oss för tillfället i Chengdu. Staden är betydligt mycket mer avslappnad än dom på östkusten, en annan resenär vi träffade berättade att Chengdu invånarna är kända bland andra kineser för att vara ganska lata. Själv så föredrar jag ders attityd, mycket mer avslappnade och lättsamma, även om det flesta kineser jag mött är väldigt vänliga och lättsamma dom med, men här finns det något extra. Tyvärr råkar Chengdu ligga i en bassäng så luftföroreningarna är ganska hemska.
I vilket fall, det vi gjort hittills är att upptäcka staden, maten och pandor. Dessa pandor, finns nog inga djur som kan mäta sig, man blir alldeles varm i hjärtat när dom tittar på en med deras bruna ögon i den fluffiga pälsen (hoppas mina framtida barn ser ut så, no kidding). 
Vi har besökt några tempel, alltid fina och väl underhållna, men jag tror att om man nu ska besöka sådana tempel och liknande kan det vara trevligt med en guide annars blir de mest så att man strosar och kollar på fina byggnader och statyer men man lämnar det utan större intryck.
I vilket fall, maten här faller oss i smaken, mycket chili och nudlar och idag råkade vi hamna in på en tibetansk restaurang vilket var ganska intressant, första gången jag och Johan smakat på jak-kött, smakade som vanligt oxkött. Kryddningen är väldigt lätt och Johan tycket dumplingarna som vi blev serverade smakade lite som vår pitepalt, är beredd att hålla med honom där. Skillnaden är väl att här doppar man dom i chiliröra, hemma i lingonsylt. Smaken är som baken men det är lustigt hur lik vissa rätter kan vara varandra trots att dom är utvecklade i helt olika kulturer.

Men vi är inte färdiga än, runt om Chengdu ligger massor av fantastiska platser och några som till och med kvalificerat sig in på unesco's världsarvlista. Jag och Johan ska faktiskt resa lite i provinsen i morgon sätter vi oss på en buss som tar oss till Emeishan (Mt Emei), vi tänkte ta och bestiga lite, jodu. vi ska upp på 3077 m om allt går som det ska. Längtar som bara den.

Tyvärr är internet lite för långsamt för bilder, men man kan ju alltid googla ;)

Lev väl, det gör vi!

 

 

 


En vanligt ovanlig dag i Shanhai

Hej,
 
Idag är det inte som vanlig. Jag, Johan, är gästskribent på bloggen ni älskar. Jag och Emelie testade på en kortare resa till Shanghai och tänkte skriva lite om det. Det var iaf lite som att trilla ned i ett kaninhål och hitta konstiga, ja...
 
Och det första vi gör efter en hastig tur från flygplatsen till vårat hostel är att fixa mat. Fort gick det. Gott var det. Och hett var det. För hett. När man bränner tungan och gommen ser man ut såhär. Dumplings heter maten. Någon sorts tunn deg som man bakar in tex kött i. Tänk kinesisk palt.
 
 
Boom. Vi hoppar till nästa dag. Kläder är införskaffade och nu smälter vi in i miljön. Shopping visade sig var utomordentligt trevlig sysselsättning i staden. Butikerna tog aldrig slut. Detta är en helt vanlig gata. Vad som är extrodinärt på bilden är jag, Johan.

Här på bilden fixar Emelie sina naglar på Starbucks. Blått med ett härligt glitter på. Starbucks är en hamn i orkanpiskat hav. En termos i gryningen. Det är där i tar våran frukost. Starbucks är för de som inte fikat där en enorm kafékedja från Seattle i USA. Helt ok kaffe för det mesta, en lyx för missbrukare från trollskog och fjäll.

Och utanför ser vi dessa evigt arbetande byggkranar. Shanghai expanderar ordentligt. Det byggs hela tiden överallt. Syns dåligt på bilden men precis när vi fotade svängde den högra kranen in i vänstra kranens vajer och saker skakade till. Men kranarna stod kvar och ingen dog, i alla fall inte på denna arbetsplats. En ärans dag i himmelska Kina. Kranen föll inte över oss.
Gubben och gumman i blått är nagellack. Greven i fotöljen är jag, Johan.

Denna bild tänkte vi ta med för att visa hur en vanlig gata i Shanghai ser ut. Den är vanlig i Shanghai där jag, Johan, och Emelie är ovanliga.

Modebloggaren kallar vi detta foto. Emelie har införskaffat sig en ny kappa och halsduk. Är hon inte vacker? Jo. Sen när vi bloggat klart ska fixa till bilden med ett instagramfilter.

En annan vanlig sak man ser i Kina. Bilar som körs av folk som inte borde köra. Vi står utanför ett stort hotell. Någon ska åka iväg med den gröna taxin och lastar in mängder av bagage. Mitt på övergångsstället tvärs över vägen i en korsning i centrala Shanghai. De andra bilarna ni ser tutade. Å som de tutade. Och det hjälpte inte. Men tutande slutade inte.

 In the land of Mordor, in the fires of Mount Doom, the Dark Lord Sauron forged in secret, a master ring, to control all others

Men så vi ser ut. Ja precis såhär. Detta är folkets torg i Shanghai. Vi tittade på folk och museer.

Men först lite kläder. Att shoppa i Kina är inte lätt. Dels så är jag tex storlek L/XL. Sen har de en annan ide om mode. Allt är inte så gångbart i Sverige. Vill man ha få detaljer på kläderna får man betala mer. Kanintröjor är tro det eller ej inte alls särskillt tokigt.

Men på museet hittade vi konst. En kille hade skaffat sig som specialitet att rita blyertstavlor där han använde sig av kollage motiv. En bit från en propaganda poster, en gatubild och en toplessmodell han förmodligen haft med i studion, typ. Ibland la han in Mao med ett katthuvud (ledare Mjao? Rly?).

Och efter att ha drågat kultur hittade vi marie mekkokuddar att vila i. Oväntat att hitta det, men väldigt väl till pass.
 
Vi shoppade tills fötterna blödde. Då firade vi detta med bästa koppen kaffe på länge. Även deras pecannötspaj var underbar.
Nästa dag, Pudong. Jakten på den perfekta bikinin ledde oss vidare till andra sidan floden. Där är byggnaderna höga. Två dagar innan satt vi och pimplade utmärkta drinkar i byggnaden i mitten. På 87 våningen. Fyra hundra meter upp eller nått sådant. Kapsylöppnaren är just nu högst men byggnationen till höger kommer att nå över sex hundra meter upp när den är klar. Målnen gör att man nästan skulle kunna tänka sig att dra pralleller till babels torn eller något sådant. Jag sitter mer och tänker på en mer freudiansk förklaring. Jag säger inte vad.
Ok. Innan vi glider in på gallerian som kränger armani, gucci och även hm och pizza hut. Ja då hittar vi denna påminnelse om att Kina är ett kommunistiskt land. Ser ut som en relik från forna sovjet men detta är livet som det är nu. 

Här är Emelie. Hon är nöjd och känner sig oövervinnerlig. Känslan att vi badar i lyx finns även den där.

Vi levde ut vårat storhetsvansinne med ytterligare timmar av shopping. Efter detta, en trerätters på pizza hut. Kan jag bjuda till eller vad? Kolla bara skylinen.
 

Utsikten mot Pudong från the Bund. Det är häftigt får man säga. Ljust. Vi kom dit lite för sent. Annars brukar det var än mer lampor igång.

Vi säger inte vad som hände, ni får själva göra era tolkingar av situationen. Vem är karln med rosen, varför är den sönderslagen, vem är mannen som lämnar platsen och varför? Å, denna mystik. Å vad Emelie kan rigga ett foto.

Mandellikör och whiskey. Underbart. Vi hittade en bar som ligger intill the bund. Baren tillhör ett hostel som heter the Captain (eller var det baren?). Iaf. Drinken var nice.

Inredningen på the captains bar. Ovanligt mysig. Svårt att beskriva eller fota. Men härligt.

En annan sak att inte missa är streetfood. Eller som det heter på svenska sent på kvällen: fyllekäk. Mannen här fixade till en wok med nudlar eller ris. Diversekryddor och korv. Rikigt gott och underhållande att se på. Svårt att låta bli att köpa när man ser och känner lukten av maten på kvällarna. Fanns en hel del andra stånd intill där folk fixade varianter. Grillspett och bullar med fyllning tex. Varför konkurrerar inte dessa ut donken i Sverige?
Denna bild avslutar våran tripp till Shanghai. En stad med många saker att se och uppleva. Vi fick inte med allt här och ej heller med kameran. Men vi minns iaf lite av det. Tror vi. Så fråga oss! Kan rekomendera staden om man vill uppleva något roligare än de vanliga resorna.
 
Hälsningar från landet mitt i världen / Johan (och Emelie såklart)
 
 
 
 
 

Hej!

Hallå i lingonskogen!
Johan lär sig att äta med pinnar, det går bra. Johan fick även prova mitt nya nagellack, han blev glad. Muhaha.
Farvälmiddag! Kvällen innan Stina smet till Thailand, Och vi till Shanghai och Cassiel och Ling till, ja skolan.
 
I varje fall dessa bilder är från Hangzhou, befinner oss i Shanghai och kommer förhoppningsvis ta oss västerut inom en snar framtid. 
 
Lev väl, det gör vi.
 

Vardagen när den är som den är

Ok uppdatering från ett fruset narnia, 3 av 5 tentor avklarade. Stina ska packa för sin resa i Thailandet idag, jag däremot måste måla klart Cassiels tavla (vilket verkligen inte gått bra, har aldrig målat så fula saker i heeela mitt liv, tur att Stina finns där för mig och rättar till allt när gudinnan blev sned och efterbliven).
Och Johan börjar resa snart dessutom, i morgon kl två hämtar jag honom från flygplatsen, det kommer bli awesome!

Ja det är väl det, jo plugga till de återstående 2 tentorna.

Heipaa!
Stina har faktiskt doll-linser på sig men det syns inte så bra. Min älskade panda-dräkt <3

Snaaart....

Kommer denna fantastiska människa hit, som jag längtar!

Oh Hangzhou let the snow conceal thy innocence

Fantastik dag i Hangzhou downtown, så här såg det ut :)
Vi hittade en sushi restaurang som inte hde korv i sin sushi! Hur trevligt är inte det så säg? 
Soyan var så god att vi var tvungna att dricka den. Lovely! 
Mysig shopping i det gamla delarna av stan (var iof bara i gamla stan i dag dock)
Stina letar fladdriga byxor, tyvärr utan resultat idag. Hade behövt sådana till sommaren faktiskt.
Gata!
Lite kaffe och en klassik kina-pose (alla gör denna, nu även jag, är ju i Kina)
Vi fick till och med lite studerande gjort, mycket ångest dämpande kan jag lova.
Här finns inga gränser, man markandsför sig till och med med Lenin, gott nytt år önskar cccp!
Snön ligger vit på övergångs-bron.
Stina och ett gäng glada statyer.
Påväg mot metron, till och med det var magiskt.
Du kan följa mina spår hem, colubus var mitt namn.(Kent , japp det har vi nynnat på) Detta är utanför vår ingång, där bakom bilden bor vi, eller en två våningar upp. Hemskt vackert i snön, xiang xie li hua yuan.
 
Godnatt!
 

Ännu ett år

Hej hallå, jag och Stina firade faktiskt ett ganska lugnt nyår. Vilket var rätt skönt från min sida.. mehee. men här kommer några bilder, om ni är nyfikna på hur ett västerländskt nyår firas i Kina, Hangzhou, Xiasha!
Först blev vi bjudna på bio av dessa två, Cassiel och Ling :) det var en upplevelse, även om filmen var ganska dåligt, jackie chans zodiac var det.
En stor fest hade annordnats i students activity centre, lekar av alla de slag, tänk er som ett jätte stort barnkalas. Det var intressant.
I en anna del a centret var det underhållning i form av uppträdanden. Studenter som hade sina 15 minuter, var mest smöriga kineisiska ballader (verkar vara väldigt uppskattat.. själv så vill jag helst slippa) och galet falska bröl emellan åt. Men ölen flödade och folk var glada, det var kul :)

Vi smet iväg till löpbanan och kollade på stjärnorna.. tills..

Stina trodde sig höra strupsång! Det var inte strupsång utan brölen jag nämnde tidigare, pity.
 
Sen satte vi oss på en trapp och det började fyllas på med folk..
 
Det var dags för raketer och minuterna tickade ner till tolv slaget. Späääännande?!?! 
 
Klockan slog tolv och himlen lyste upp, det var vackert och otrorligt svårt att fånga på bild.
 
Det rykte endel, och ibland fick man raketskräp i anskitet, kändes som om någon kastade popcorn på en. 
And that was about it. Sen strosade vi hem, köpte lite gott på vägen och föröskte att inte freaka att ännu ett år har passerat. Jag är lite mer lugn i det avseendet än Stina, men tankarna finns där. Så nu, låt oss se vad 2013 har att erbjuda. 
 
Tack och hej!
Gott nytt år!

RSS 2.0