< Till bloggens startsida

reerereeesaaaa

Sitter och planerar den avslutande resan här i Kina, Tibet! mitt absoluta drömresemål i detta stora land. Tanken är att vi ska trekka bland bergen, en trelig liten fjällvandring, eller?
Nope, upp på över 5000 m är tanken, kika på det där.. ni vet världen högsta berg (lugn alla, vi ska inte bestiga everest).. bara kika lite.
 
Tyvärr är det inte det lättaste att planera sådant när det helt plötsligt brytit ut någon sorts epidemi som tar död på alla klövdjur där uppe. Måste nu vända på varenda liten sten för att få fram en trekk som faktiskt är öppen.. hmm. Men är man envis och ihärdig så ska ni se att även det ger frukt.
 
Jo vad mer, vi gjorde den första sluttentan i tisdags. Kändes bra och både jag och Stina blev nog godkända. Herregud, har all tid redan gått? är det verkligen dags att avsluta allt redan?
Verkar så.
 
Men vi har några resemål att göra innan vi är redo för, ja vad det nu blir, inte bo i Kina längre. Så här ser planen ut (allt kan ändras, inget är skrivet i sten och eget blod som ma sålde själen för).. ok
 
Resa nr 1: I morgon redan?? wooot? jo men det är sant, imorgon åker vi på en weekend i Shangahi med vår fantastiska vän Cassiel. Lääängtar!
 
Resa nr 2: Taiwan med våra trogna granna Wickee och Miguel, detta är då nästa helg, en vecka. Trevligt trevligt. Varken jag eller Stina har någon som helst koll på Taiwan så det kommer bli en överaskning, skönt också att inte ha några förväntningar.
 
Resa nr 3: Klättring i Yangshou! oooooh vad kuuuuuul! Ska bli första gången med klättring i riktiga berg för min del, men det löser sig säkert.. ehee. Blev ju lite små kär i Yangshou när jag och Johan var dit och cyklade i vintras. Ska bli så mysigt så, öl ska jag dricka också.
 
Resa nr 4: Tibet, de otämjda , heliga Tibet, hästar, jakar, kargt landskap, svalt (om jag ser fram emot det, medel temp här just nu är 30 grader, svettas som en isbörn i sahara, jo ni)..åå berg! världen högsta berg, ren luft. Äe finns det något bättre. Håller tummarna att vi slipper höjdsjuka, ehee.
 
Honey i'm coming get to yah!
Alltså aaa maaa GAAAAD så vackert!
Sugen på att odla lite grönt på typ VÄRLDENS vackraste plats??? .. man liksom ba: eh jaaa, ge mig en jak så kör vi!
 
Ok resplan och lite Tibetporr.
 
Enjoy!
 
Vänlig hälsning från en som inte tog sin mors råd "Mamma: Va??!! Då säger mor att du får sluta lägga pengarna på dyra teer och utflykter. Håll hårt i pengarna!!"
 

Det hände en grej igår..

Jag ska berätta..
Kände mig lite grå, och tyckte det var dags att fixa frillan,.. en timme senare
Hoppsan hejsan, i friösrstolen igen. Vi kan inte riktigt kommunisera min frisör och jag, men jag hoppas på det bästa. Och sen bara..
BLOND? näe men jag sa ju koppar tänkter jag, men jag blir åter lugn när en frisör kommer i mitt ansikte och skriker: ORANGE?, jag: Yes!, han gör ok tecknet med fingrarna i en cirkel ni vet, in med färg igen då.. sen liksom
Titta på friörerna, super söta i matchande skjortor. Blir lite kär. Dom är lite som små ompalompas..sen blev jag färdig, 4 timmar senare och..
Går jag hem, ser helt ok ut i mörkret, ja men visst... men idag på morgonen jag liksom bara..
LYSER! jävart! jag vet inte, blev ju inte kopprig, utan orange och rosa.. hmmm...vad ska jag göra liksom?
 
Ska fundera på det, ska hitta på någe.. men till dess, jepp så rockar jag denna look!
 
Ice cold, i choose this color motha fukkah!
 
 
Tack och adjö!

Helvete!

Kollade in flygbiljetten hem, och dra åt helvete så dyrt det är. Fan.

Vad säger mor om jag säger att "näe jag har inte råd att komma hem" ?

MmmÅÅÅÅÅÅHH!

Idag

Bilderna får tala för sig själv.
 
Hare bra!!

En kul grej med Kina är att...

  •  När man lämnar ett paket av godtyckligt livmedel så torkar det inte utan blir fuktigt (detta gäller i Hangzhou då, i norr och väst är det säkert annorlunda).
  •  När månen är halv eller bara en skärva så ligger den ner, ser alltså ut som en glad mun på himlen.
  •  Det inte konstigt att män gör reklam för foundation med rosa förpacking (god bless!)
  •  Det är oftast små män med stora frisyrer som jobbar i frisörsalongerna (håret är ofta i en uppseendeväckande färg)
  •  Dom räds inte att använda pampig musik till... allt.
  •  Variationen i stilar hos folk är, tyckes helt oändlig. Älskart!
  •  Städerna är skit stora, på gott och ont egentligen, men när det kommer till underhållning och variation är det enbart gott (Fråga Johan, någon som nu saknar liv och fläkt och utbud).
 
Sitter och lyssnar på Ted Gärdestad och känner mig sentimental, tänker på Kina. Haha gud så avigt. Men så är det. 
 
..Men jag ska faktiskt göra mer vettiga saker idag, Stina har smitit till stan så jag är ensam. Vilket betyder, kaffe.. i massor och plugg. Fin dag detta, måste till banken också. hmm..
 
Hej Söndag!
 
 
Kina är
Men också..
 
Puss och kram!
 
 
 

keps

alltsa , jag kopte en keps idag, och jag tror inte jag nagonsin varit coolare an nu. satan sa cool jag ar. 

The Longjing experience

Idag öser regnet ner, allt blir blött, fötter och kläder och man vill helst sitta någonstans betrakta vattnet som tvättar gatorna rena än själv tampas med att ta sig igenom det. Men tidigare i veckan har solen strålat som besatt och graderna har legat upp mot 34 C. Det var under en sådan dag som jag och Stina turistade i vår egen stad, i måndags närmare bestämt, då tog vi oss downtown och till Longjing, drakkällan som är namnet på ett av det förnämsta tesorterna som finns här i världen. Ett te som odlas här i Hangzhou, i Longjing (som jag sa ehe) som ligger väst om westlake, vid foten av en/ett berg/kulle. 
Det fotades, ja men visst. Så här var det, en solig dag i Longjing.
Vi tog bussen till Longjing teaculture village. Här lever lokalborna ett ganska lugnt liv jämfört med Hangzhou, odlar och skördar te, säljer det till turister och annat folk. Vi möts på en gång av odlingar och rentvätt.
En övergödd hund luffade förbi och människorna gömde sig från solen under paraplyer.
Stina posar vid rosenbuskarna, denna dag var hon sådär sommaskön och viktoriansk. Super somrigt, gulli gull!
Longjng odlingarna, tyvärr hade dom redan blivigt skördade, dom skördas i April och första veckan i Maj, så dom var inte så gröna och frodiga denna dag. Men trots det så luktade luften varmt te och bränd jord för den delen.
Stina i en av sina mest värdiga poser. Här går vi omkring i Longjing imperial tea garden, enligt legenden så var det en sonson till en kejsare från  Qing dynastin som åkte till detta ställe och fick smaka på teet som odlades här, han blev enligt sägnen så imponerad av det fantastiska teet så han gav 18 tebuskar en speciell kejselig status. Mycket bra status för tebuskar ska ni veta.
Kanske var det självaste drakkällan som Stina tjuvdoppade sina fötter i, var gudomligt skönt, så vem vet? ;)
En bild på plantagen och byn nedanför, vi följde efter en katt hit upp, sen gick vi omkring och var rädda för ormar. Fantiserade om att råka trampa på en solande orm, guuuud så läskigt.
Trots rädslan så satte vi oss på glödheta stenar och hade fikapaus, man måse fylla på energiförrådet vettni. 
Här sitter jag i en lummigskog, inte så långt bort från plantagen, tyckte stenen var så perfekt utformad, som en jättes fotavtryck eller ganske guds? waaah, kände mig väldigt gudomlig och lekte Gaia ett tag, sen hjälpte vi en snigel och såg vi en tusenfoting.
I väntan på bussen tillbaka, hur vacker var inte vyn från denna hållplats? Och Stina? ja inte vet jag, men lite är det då inte. 
MEN jag glömde köpa te när jag var på plantagen så jag gjorde det i stan senare, här är vi på teprovning, vilket var lite halvt obekvämt då varken jag eller Stina vet vad som ska kollas efter, smakas efter, luktas efter. Men vi var båda rörande överens om att teet var gott. Så det inhandlades, och dyrt var det, dra mig bakklänges. Men ska man ha Longjing så kostar det, teet jag köpte var plockat under Qingming festivalen, vilket är fetivalen som de döda hedras. Tänker mig att mitt te plockades i månskenet samtidigt som skördarnas döda släktningar dansade på kullarna.
Sen blev vi hungriga och köpte jättemycket mat på gradma's nära westlake.
Vi hann till och med de sista 30 sekunderna av solnedgången över westlake, det är alltid lika vackert, guuud jag smälter. 
Stina vill också fånga de sista solstrålarna över sjön, lite lätt panikartat för det går gode fort när solen sjunker bakom kullarna.
Som vanligt var det många människor i westlake området som kör lite kvälls gympa, vad som var lite extra spännande denna gång var mannen i beiga byxor och rutig skjorta som riktigt dansade av sig till den glada tecnon som spelades, svängde mer på höfterna än Shakira och Beyonce tillsammans. Blir så glad när man ser sånt.
 
Sedan bar det av hem, ganska nöjda, trötta och rejält solattackerade. 
 
Men solen tog slut, for på semester eller något och herr monsun flyttade in.. nu kommer det regna, idag, imorgo, dagen efter det, och den efter det osv. Inte super kul, men temperaturen är mycket behagligare och man sover bättre så helt hemskt är det inte. Och tänk så vi kommer uppskatta solen när den återvänder, det måste ju finnas en balans för att man ska kunna uppskatta allt.
Så nu ser jag ut såhär..
Relativt blöt, relativt sunkig.. badtofflor. Känner mig lite som Big Lebowski.. bara en white russian och ett gäng tyska nihilister som saknas.
 
From China with love!
Önskar er all sommar ni kan få.
 

uääääh

Varför läser jag tidningarna? Mitt hjärta går alltid i tusen bitar och min plan/vision på/om att alla människor borde förintas blir allt mer resonabel. Ugh.
Dessutom lyssnade jag på "Jag hade ne gång en båt", tänkte den sjöng jag ju på mellanstadiet, måste vara en gla en.. neeheeej 
Herregud, halsen tjocknade och jag började grubbla och tänka på soldaten och dom små barnen. Äe men fy.
 
Jag ska bygga mig ett litet hus på hjul ta mig ut i skogen och leva med naturen istället långt bot rån alla människor som möjligt...om det nu finns någon skog och natur kvar vill säga.
 
.... snart så, när mina planer skrider i verket.
 
 
Näh, nu ska jag packa badkläderna och kinseiskaböckerna och dra till skolan.

KTV

Igår natt var jag, Stina och Cassiel på KTV (karaoke klubb) och sjöng halsen av oss. Som de flesta säkert vet är detta fenomen ganska typiskt Kina. Och är väl egentligen det kineserna gör när dom "går ut". Men det är inga sunkiga pubbar med en halvdassig skärm och en mikrofon vi talar om, nej nej. Massor med pengar spenderas på dessa klubbar av de om går på dom och dom som äger dom. Jo ni, oxh Johan har varit lite extra nyfiken om detta fenomen .. kanske nån annan också varit det. Sååå jag tänkte visa lite bilder från igår, hur ser det ut egentligen? Jo så här:
Fint va? Marmor, art noveau, kristallkronor, hi-tech karaoke utrustning, 100 tals små privata rum, dyr alkohol. Det är lyxigt, nu är väl dessa bilder inte de bästa men, ni fattar poängen. Inte många klubbar och barer i Sverige som håller denna standard coh klass, nehej. Men kul hade vi, supermysig tjejkväll. Traskde hem vid fyra på morgonen, två sista bilderna är från den tiden. så det är därfor folk ligger och sover i tronerna och liknande. Studenter bokar ktv:n för natten och är där, eventuellt sover lite, eftersom dom inte kan komma in i deras studentboenden efter 23 och innan 6.00.
Lite så är det med KTV i Kina, rätt häftigt om du frågar moi!
 
Natti natt

Dagens favvo-person

..är väl kanske min favoritperson det flesta av dagar. Bortsett dom dagar när denne spoilar game of thrones. Men annars så :)

at fat cat

Sitter och vantar pa dagens forsta kopp kaffe si sa dar 5 timmar forsent men anda. Kolla in fat cats egna katt som inte ar sa fet men valdigt fin.

pip pip

Det låg en fet död fluga i toastolen, och jag skändade kroppen något så totalt. Ingen kropp ska behöva utstå sådan behandling.
 
Nu dricker jag kallt kaffe och har läst en främlings minnen här på de stora vida internet, jag blir alldeles rörd. Önskar jag hade så bra minne. Kommer knappt ihåg något alls. Borde fota mer.
..eller be Johan berätta hur man gör, hur man minns saker, nästan lite läskigt när han återberättar en hel konversation som hände för 6 månader sen eller bara igår.
 
Stina ligger på världens fulaste matta här framför mig och utövar "stinesisk"-yoga och ankel-armhävningar och skriker hare krishna. Helt vanlig måndag.
 
Stina har gjort mig uppmärksam på energier som man har, inget flum, eller jo lite, vilket i sin tur har gjort mig lite mer aktiv och mer förstående på mina humörsvängningar. Jepp sånt har jag massor av. 
 
Men idag är jag helt ok med att inte åka någonstans, jag ska dricka kallt kaffe och måla en faun. Kollade nämligen pans laburint igår och jag kände mig inpirerad.
 
Vi lyssnar på
http://www.youtube.com/watch?v=fPUnv6coeTY
 
 

Hangzhou Paradise

Idag var vi pa tivoli!

Nu gör jag det ordentligt..

BeiHai/WeiZhou, tänkte vi, och så blev det. Vet inte hur många problem som egentligen dök upp innan resan och under resan. Biljetter bokades inte, när dom väl var det så skulle det ösregna hela vår visstelse, sen inser jag att jag bokat hostel på ön och inte i staden.. kommer till beihai och sista färjan till ön har gått, har ingenstans att sova, vet inget om staden. Man blir så klart omringad av taxihajar på busshållplatsen, jag tycker alltid det är lite läskigt, först och främst att bli omringad av främmande män, men även av att dom fnittrar något otroligt. Det är liksom en konstig känsla, omringad av okända fnittrande karlar. 
Visade sig att det var goldeweek, så miljoner kinesiska turister var på resande fot och självklart åker dom dit var vi ska (vars annars liksom, vita stränder och tropiskt klimat), vilket betyder höjda priser och ont om sovplatser.. wooot?!?! vi som inte bokat något. Men det löste sig.. som det så ofta gr och sen var resan igång.
Men jaaaa, det blir bilder ;)
Vi börjar starkt med en bild på Stina där jag tvingat henne (trots höga protester) posa framför rysk sprit. Ja det kändes jättelustigt att stiga in i en butik med ryska flaggor och saker. Man vet aldrig vad man finne i de små kinesiska byarna ska ni veta.
 
Beihai's oldstreet, oomhändertagna koloniala byggnader från 1800-talet. Det var mysigt tyckte vi.
Köpte lite kokosnöt, dom sålde nötter och såna, som ni ser i hörnet, aliens från havet. Tycker dom är lite läskiga. Men där låg dom, levande. Förväntade mig ljusa skrik från dom, men dom var tysta.
Vårt hostel på Weizhou (fiskeön). Kanske de mest outrustade hostel jag någonsin varit på, som jag nämt såg man lågan som värmde vattnet och bajskorvarna gick inte attspola ner, tänk er lukten efter en tropisk natt med stängd dörr. Utedass, oh ja. Men jag hade lätt kunnat bo där igen. Hur tänker jag? Ja ibland undrar man.
Gick och drack lite the och kaffe.. Stina skapade en flöjt av ett sugrör, och ni som kanske har lite koll på musik förstår kanske att det inte funkade. Äve om hon föröskte övertyga mig motsatsen genom att oooa med rösten medan hon blåste.
Kollade in  plaståtervinningen som låg brevid fiket.. vid vägkanten.. på huvudgatan mitt i byn. Såg sen på kvällen att det var folk som bodde i huset bakom. Visst blir man lite inspirerad att jobba med miljö och återvinningsfrågor när man möter sånt här.
Jag under ett paraply, jag och Stina hittade en intressant stig upp på berget, vi började klättra.. sen kollade vi på all växtrilghet och ormar och tusenfotingar kom till minnes, For klev vi ner igen..
..och tur var väl det, annars hade vi aldrig mött herr och fru get som stod och skyddade sig mot regnet under ett monument. Dom blev gode nyfikna på oss till Stinas förtjusning och började närma sig oss (dom gjorde en sån där Jason-närmning, vi tittar på dom och dom är stilla, kollar bort så hör vi klövarna och dom är närmare.. så höll det på), själv blev jag rädd och såg mig själv stångas upp av herr get samtidigt som fru get tuggar på mina sandaler.
Sen hittade Stina röd lera och kände sig inpirerad, henna tatuering skulle hon gör sa hon.. såg ut som avföring. Men, ja. 
En ko.
Knatade runt och hittade ett litet samhälle där hönsen sprang lös och vi hittade denna blöta jycke vila sig på en mur. Så söt.
I fem timmar vandrade vi omkring på ön, i ösregn, men sedan började det bli kväll och vi blev lite mer angelägna att komma ut ur djungeln och tillbaka till staden. Vi fick åka med en man, som var trevlig. Här ser man fiskmarknaden. Efter hann vi faktiskt med ett dopp i det blå, folk tyckte vi var rubbade, för dom är det nämligen alldeles för kallt. Men inte för två norrlänningar som badar i torneälv i maj. Sen blev vi hungriga..
Beställde in skaldjur, dagnes skörd antarjag. Helt galet gott, har aldrig ätit så goda räkor och musslor. Dyrt var det dock. 60 spänn rätten (inte så dyrt i svenska mått mätt meen..).
Stina kissade på sig lite. Inge bordskick här inte.
Sen kom en supergravid katt och tiggde under bordet. Hur fin som helst, bor väl i katthimlen på denna ö, men fisk i överflöd.
På kvällen hängde vi med dessa skönheter, AnLing och hennes kompanjon (som jag glömde fråga namnet på dock, eehee).
Men sen blev det dramatik i luckan, Stina går till vårt rum och finner en spindel stor som en karls handflata. Att handskas med sådana monster är inte vår grej så vi skickade dessa killar på den. Dom misslyckade och vi var tvugna att sova med vidundret.. var tvungen att soma med keckerlackor, myggor och geckos också... sov inte som en prinsessa kan jag lova. 
Efter denna händelse gick vi och drack öl och spela världens enklaste ölspel. 
Stina, sjukt långa ben ser hon ut att på denna bild. Coolt. I alla fall receptionen på hostelet, verkar ha varit någon sort verksrad av något slag, båt kanske? båtverkstad. Vi säger det. Sol blev det denna dag dock, trots att rapporten lovade annat.
Fin fint och supervarmt. Vi hyrde cyklar och tänkte ta oss runt ön, men min med cykel var man tvungen att trampa i nödförsbacke så jag var alldeles för ilsken för att åkalängre sträckor. Men som tur var så fanns det nå klippor och gejer som var rätt coola i närheten.
Så coola att folk vill ta sina bröllopsfoton där. Killen som fixar med brudens klänning var söt tyckte vi, hoppas han får bli fotograf någongång så han slipper pynta folk för andra.
Havet, så fint, så lockande med den steckande solen i nacken.
Vi var på ett sjukt farligt ställe tydligen, efter var 3 meter så blev vi varnade för olika saker, här disaster-prone, ibland fallande stenar, ibland för slukande hål.. men det var fint.
Stina blev lyrisk av korallen.. man fick inte stjäla. Fast det gjorde gode ont när dom slank in i sandalen.
Jag var heeelt rosa, så varmt var det.
Killen visste hur man skulle handskas med hettan, ja det gjorde han. 
Sen var det någon underlig person som jagade fjärillar. Pinsamt liksom.
Stina på stranden, fiskebåtar i bakgrunden. Det var på denna strand vi hoppa i havet, kanske lite illa vald med tanke på att motorvägen går precis ovanför. Men vad gör det om 100 år. 
Och så har vi mig, sjunger väl eller något annat underligt.
På kvällen var vi tillbaka i Beihai, myste och lyssnade på denna kille, var riktigt bra, sån där Frank Sinatra-röst(svårt att tro men så var det)och väldigt förförisk. 
Stina liksom bara doooog. Näe, men vi hade verkigen en sån där romantisk dejt hon och jag.
Så här såg jag ut på andra sidan bordet, svinnöjd att dom hade vietnamesiskt kaffe.
Dom hade en uppstoppad  hund i passande utstyrsel (?). Vilket charmtroll.
På hemresan med flygbolaget okey airway hittade vi deras tidning, och gissa om vi blev paffa över att hitta vår gulliga huvudstad på omslaget. Vi kände dock inte igen var någon av bilderna var tagna.. tydligen så känner okey airway sthlm på ett annat sätt än vi gör.
 
Som sagt, det löste sig, som det så många gånger gör. 
Det var nice, vi var nice, allt var nice.
 
Förresten, skapade en vårlåtlista.. alltså helt sjukt vad snuskiga låtar som görs egentligen.. till och med Ted Gärdestad, vad i  hela friden?? Kanske är vi som har vårkänslor eller nå, men ändå.
 
Lev väl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

RSS 2.0