< Till bloggens startsida

Och nästa...

Beijing!!!! Fyra dagar i huvudstaden, en dag gåendes på nån jätte lång mur. Önska oss lycka till!!

AHA!

MJ1442
Ingen kommer undan! HA!

Färg på golvet

Lördag och ikväll målar jag.
Och tvättar penslar.

Lugn fredagnatt

Fick ett sms om att det skulle blåsa in kalla vindar över Hangzhou imorgon, vi skulle klä oss varmt och varna alla som vi känner. 'Förbered er för vintern den kommer och tar er!' var budskapet jag kunde utläsa från meddelandet. Ja visst, kyla är mindre lätt att hantera kanske.. men om sanningen ska fram så tjöt jag av lycka, eller något åt det hållet.
Det om någonting är något jag kommer sakna, vinter, riktig vinter. Och som det verkar på väderleksrapporterna på facebook (det är så fantastiskt att folk rapporterar om klimatet hemma) så kommer denna vinter bli en sån Riktig vinter. Mycket snö, riktigt låga temperaturer och mycket norrsken.
Ibland är det verkligen ironiskt, de senaste åren har vintern varit skit, varma, snölösa och allmänt ospännande och så flyttar man till andra sidan jordklotet (nästan) och då DÅ passar det sig att bli en riktig vinter. Jag menar va fan?! Vad fan är detta?!
Nåväl man får stå sitt kast när man inte är den som väntar på bättre tider.
 
Ja jag kan berätta att vi har skola även imorgon, ibland blir det så också.. skola på lördagar. Men vad gör det om hundra år, eller rent utav efter lektionen. Ingenting! Hade säkert bara slöat och tänkt på saker som inte tar mig längre än till kylskåpet och tillbaka till soffan.
 
En annan sak som endel kanske kan tycka vara intressant att höra är att jag saknar mina älskade små syskonbarn väldigt mycket (självklart resten också, men.. ni vet). Hur galet fort utvecklas inte barn egenligen? Jag menar? hallå, tar dom det aldrig lungt. Det är i alla fall väldigt uppskattat med alla bilder och historier som Elli och Hanna bloggar om. Ni kan tycka att det är det mest ointressanta, vardagliga och enkla sakerna i världen.. men om sanningen ska fram och verkligheten analyseras så är det helt galet sjukt intressant. Se och höra om människor man älskar allra mest utvecklas. Och männsklig utvecklig är exeptionell i mångt och mycket. Inte att förglömma.
 
Så eftersom vi är väldigt lata på att bilder för tillfället så får ni se bilder på några andra väldigt soliga ansikten som för nu är någonstans väldigt långt norrut i världen.
Siri och Elvira med sina solblekta hår och bruna näsor :)
Aili, en aning lortig på denna bild men med dom piggaste av ögon.
Lisa, lilla liten som bara verkar bli vildare och vildare enligt systers rapporter.
 
Ja, vad kan jag säga.. Hej hemlängtan :) men bara för nu.
 
Lev väl och njut av vintern.
 

Aha upplevelse!

Ok, om du går på universitet måste du plugga...varje dag. Yes. Så vad jag och Stina pysslar med är att plugga. Inte så mycket annat.

Jag längtar till vinter lovet.

Förresten så har jag stavat fel en hel del i förra inlägget, bergen heter t.ex inte Huangzhan, utan Huangshan. Nog är det en bedrift att lyckas med en felstavning i rubriken och inte ens notera det.

Annan grej har bestämt att det är tid att börja behandla min kropp som ett tempel. Ska sikta på det.

Adjöken.

Huangzhan, there and back again.

Ojoj, n har det varit ett tag se jag skrev/visade något vettigt här. Denna vecka har varit ganska "normal", i den mån det kan vara här i Hangzhou. Studier, studier och åter studier. Jag och Stina ha brottats mot logaritmer, oändligheter, skattestatistik och kinesisk grammatik. En jädra massa nötande av information, så bloggande har inte varit prioriterat. Men nu är det fredag och här sitter jag och ska berätta om förra fredagen och helgdagarna som kom efte den. 
Som jag nämnt tidigare så funderade jag och Stina på att ta oss till huangshan aka gula bergen, sagt och gjort: med 7 st spanjorer tog vi bussen till vår närliggande provins med mål satt på de gula bergen. Och ja det blir en historia berättad i bilder.
Vi börjar vår resa i en närliggandestad till Huangshan, minns ej vad den heter men vi bodde på ett fantastiskt vandrarhem där som hette Old town youth hostel som jag rekomenderar om man behöver övernatta i dessa trakter. Ägaren av vandrarhemmet hade även grym engelska, vilket underlättar. På denna bild har några glada västerlänningar målat (vad dom tyckte en passande) bild på några goa gubbar.
     
På bilderna profilerar Stina såklart, Pablo och Wickee. Ser ni hur mysigt vi hade det? helt sjukt mysigt. Sängarna var till och med skönare än den jag har i lägenheten.. vilket är, nästan lite sorligt.
 
Jag tänkte göra detta inlägg väldigt seriöst och skriva långa berättelser om varje bild, för dom förtjärnar det eller något. Men i stället gör vi en snabbredovisning för jag vill hellre måla just nu. Huangshan är fantastiskt vackert, absolut något sevärt om man kommer till Kina, det må vara tusentals människor över allt men vyerna och den friska luften väger upp det. 
Vi valde att klättra/gå upp och inte ta gondolen. Vilket emellan åt var ett helvete för ja det är trappor upp och ja det är sjukt jobbigt att gå i branta trappor i 5 timmar som det tog att gå upp. Vi var tillslut bara 4 st som gick upp, jag, Stina, Pablo och Wickee. Resten fick höra om det, jo det fick dom. Vi var väldigt stolta över oss själva när vi nådde toppen.
På vilken vi tältade på för att vakna upp och se soluppgången, men den gömde sig bland målnen.
Under resan fick vi se riktigt vackra vyer, rika kineser som hellre blev burna upp för berget än gå själva, kockar på ett 4 stjärnigt hotell som styckade sköldpaddor på golvet samtidigt som de rökte och fimpade brevid, oändligt med trappor och de fetaste vaderna man kan hitta på denna jord (männen som jobbade med att försörja hotellen på toppen med diverse varor).
 
Det var kul, åk dit.

Ingen vila, ingen rast

Sitter och lyssnar på dom läskigaste låtarna i 64:an Zelda spel. Det är jätteroligt. Men sånt kan man inte göra hela dagen. Har tvättat kläder och bankkort och är helt ärlig lite orolig över korten, hoppas till gud att dom inte slutar fungera.
Idag ska vi ha möten och lektioner till kl 20.10 på kvällen.. känner att jag behöver lite styrka och energi.
Det är ju inte som om det ligger små röda hjärtan att plocka för att fylla på livsenergiförrådet överallt. Hade varit ganska nice dock.. hade också varit ganska trevligt om det fanns rubiner i buskarna.
Men vi lever inte i den världen. Så nu ska jag sätta mig framför tvättmaskinen och vänta.

Ha en trevlig dag!

Vissa dagar alltså..

 
 

Längtan från staden.

Idag har jag vaknat upp utsövd till Stina som lyssnade på Yves Montand. Jag har en känsla av ett det kommer bli en bra dag. De två föregående dygnen har varit en aning sömnlösa.. omkring 4 timmar per natt vilket jag lärt mig inte är nog om man ska orka plugga och hänga med på lektionerna, det går inte alls.
I vilket fall, har suttit och läst natinal geographic denne förmiddag och längtat mig bort från städerna till Kinas fantastiska natur! OH MY SHIT vilka vackra ställen det finns här i landet, var ska vi börja? Av någon anledning längtar vi nordväst.. kan det vara hemlängtan som yttrar sig på ett underligt sätt? eller är det bara den mongoliska stäppen som verkliegen lockar med dess rena luft, vakra vyer och hästar? 
Kanske lite av båda.
Frågan är bara hur vi ska kunna kombinera våra resor med skolan, kommer bli ett pusslande må jag säga. Nu närmast funderar vi på att besöka Gula bergen, som faktiskt bara är 3 timmar här ifrån. Får se när det blir av, snart hoppas jag.
Vi har inte besökt några häpnadsväckade plaser de senaste dagarna.. om man bortser var vi faktiskt bor. Men bilder finns, och det är bara på mig och Stina. Enjoy.
Stina at tha bank! Vet inte hur många gånger vi sprungit där, men personalen där känns ganska familjära i nuläget.
Jag och Stina tog oss en minut och svamla till på campus. I bakrunden ser ni Frid Plaza huset.
Stina och en ostkaka på ett café som ligger i närheten av Frid, samma café finns nedanför vår lägenhet också, där köper jag kaffe.. varje dag. 
Vissa tryck som hittar på kläder här borta kan vara ofantligt roliga, här är bara ett exempel. Oh, har införskaffat två hattar, denna som Stina bär och en brun. Hattar is the shit.
På väg till skolan är jag. Och ni tänker ju såklart, vad är det för magnifika skapelser som pryder kvinnans fötter? JO!
Mina nya underliga skor! Ni vet ju hur det är, när man flyttar från folk man älskar får man ersätta dom med saker.
Tar det lungt vid skolans sjö. Mycket mysigt.
Titta upp i pilträdes grenverk.
Titta på Stina.
Titta på Stinas nya fickkniv, antagligen det bästa inköpen sen vi kom hit. Den har en demon på sig.. demonkniven.. hoo hoooooo
Ibland lägger vi också märke till de personer som arbetar omkring var vi bor och hänger. Här t.ex sover en byggarbetare.
Dessa män sköter om skolområdet och dess planteringar. Ser ut som något sorts personal möte.
 
Sådär, så kan det alltså se ut när man bor var vi bor.
 
Nu ska jag ta tag i dag. Handla, städa och allt det där man måste. Ugh!
 

En dag var vi och klättrade på en kulle.

I onsdags åkte jag, Stina och Cassiel på en liten upptäcksfärd för att få njuta av Hangzhous vyer. Vi tog oss upp på ett berg/kulle och även ner för att hamna rakt brevid Hangzhous störta turist attracktion The west lake eller som den heter på kinesiska Xi Hu. En lagom dagsutflykt tycker jag ändå.
Vi hoppade ut taxin här med vårt sikte inställt på vårat mål, våra kullar.
Klättringen har börjat och mina kompajoner känner sig upprymda ch redo.
Det fanns även ett litet poliskontor på kullen, vilket jag tyckte känndes väldigt pittoreskt och gulligt.
Tornet kom närmare och jag kunde inte hjälpa att imponeras av dess konstruktion och hur sjukt duktiga stenhuggare var som vandrade vår planet fö 1000 år sen eller vad det nu var.
Det var precis rätt tid och ställe för ännu en osmaklig turistbild.
Poliser som turistade. Stenen där säg ge ett långt liv.
Ibland får man själv agera attraktion. Jodu.
Morgongympa.
Burfågel.. lite små sorligt om man frågar mig.
Vi skymtade Xi Hu mellan träden. Otroligt vackert vy, min kamera gör den inte rättvisa.
Kom ner till ett bostadsområde innan sjön, Stina fann denna plats väldigt tilltalande.
Har alltid varit en grym poser, inget att sticka under stolen med. Jag och Stina tyckte detta konstverk ser ut som två gosande renar, men det var tydligen en arbetande flicka. Det sticker vi under stolen och håller oss till renarna, right?
Mest troligt världens vackraste starbucks.
Änder! Så söta.
En båt och ännu en vacker vy.
Cassiel och Stina på en brotrappa.
Så söta. Så oskyldiga och väldigt anti allt vad andra västerlänningar heter när vi knatade omkring här. Hahaha.
Mer vyer. 
En påfågel smög omkring i buskarna.
Sedan tog vi en buss in till stan, var vi hittade svin dyr mögelost. Lyckan var total.
Sedan klädde jag av mig naken och vi tog bussen hem.
 
Många intryck och många vackra minnen rikare. 
 

Lovet.

Hallå i luckan. Just nu avnjuter vi ett 8 dagars lov pågrund av nationaldagen och midautumnfestival. Det är Fint, i Kina så tycker dom om dekorationer och fyrverkerier, så vår innergår sprudlar av blinaknde ljus och flaggor och glitter. Har tyvärr ingen bild på det.. men man får väl föröska föreställa sig. Men staden är vesäntligt mycket tommare nu, för alla har åkt hem till de vackra vyerna på landet. Både jag och Stina har fått öppna fält, skogar, berg och klar himmel abstinens.. så vi funderar på att åka utanför staden nu i slutet av veckan.
 
Men så jag pratar, här kommer lite bilder från de senste dagarna.
Stina fotade mig under en av mina dåligt utförda armhävningar.. nu när jag tänker efter så måste jag göra fler idag.. om jag inte blir mer sjuk,, 
'
Här stretchar Stina sina sätesmuskler och gör ett konstaterande ser det ut som.
Detta är en mooncake, det man äter under midautumn-festival. Vår vän Cassiel var söt nog och visade oss hur man firar festivalen.. vilket är ganska simpelt man äter mooncakes och kollar på månen. Denna smakade rosor eller liknande.
Min favorit, som hade en jordgubbsfyllning förde mina tankar (kanske lite lätt opassande) till detta
Fast då satte Stina ner foten och sade att swastikan på min kaka är åt fel (rätt håll) håll vilket betyder att det inte är en nazist swastiska utan en hinduisk symbol för lycka.
Cassiel pormotar rostade kastanjenötter, mycket gott detta.
En annan dag såg vi denne man stå och spela låtar om förlorad kärlek mitt på gatan.
Cassiel och Stina på väg till en restaurang som Cassiel tipsade oss om.. den var cool.
Stina och Cassiel med vår mat :D det var gott och vi frågade till och med om doggybags.. så detta blr vår lunch idag. Mehe! Har ingen aning om det är brukligt med doggybags i Kina meeeen det är ju slöseri att slänga mat.
Hahahaha, vi tar det på största allvar det här med att beställa in mat.
Nästan ätit färdigt. Vi tyckta stället hade lite Alice i underlandet vibbar och vi gillade det.
 
Ja.. sen kom vi hem.. och hrrmm.. Stina hade hittat kalk-kritor som man färgar håret med, sag och gjort. Så här såg det ut under processen.
Detta troll hoppade ut ur toaletten efter en halvtimme av underliga ljud och rolling stones på hög volym. Jag lovar att jag satte hjärtat i halsgropen. Detta var inte alls vad jag förväntade mig att se... vem gör det liksom?
Stina blev dock inte nöjd med resultatet. Och varför ögonbrynen blev lila är ännu ett mysterium för oss båda. Kanske blev Stina besatt av en minst sagt underlig ande inne på toaletten. Vem vet?!
 
Det var allt jag hade att bjuda på för denna gång. Som jag sa så känner jag mig lite krasslig så jag kommer ta det lugnt idag. För imorgon ska vi vandra i Hangzhous berg. Längtar ;)
 
 
 

RSS 2.0