< Till bloggens startsida

Den eviga vårens stad

Efter en 20 timmar lång och uttröttande tågresa från Chengdu var vi framme i Kunming, den eviga vårens stad. Och visst kändes det som vår när vi steg av tåget på perrongen, allt vad jackor och halsdukar hette var onödiga. Äntligen! Detta var vad våra frusna kroppar behövde! 
Kunming är en härlig stad, belägen på nästan 2000 m meter över havet gör att luften är frisk och torr, människorna är avslappnade och maten är god. Av någon annledning så finns det en välutvecklad cafékultur och barerna är mysiga.. nästan som i väst! Vi fick tag på riktigt bra kaffe och goda bakverk. 
Tyvärr så hann vi inte upptäcka staden och vad som finns runt om desto mer för det var här magsjukan tog oss. Först jag, och sen Johan. Så sjukt jäkla bittert, som om inte förkylningen i Chengdu hade varit nog, neheej, nu skulle vi spy också. Och det var precis vad vi gjorde. 
Men vi hann med lite grann ändå, vi hittade ett franskt café med bra kaffe och riktigt goda kakor, vi besökte en moské som såg lite malplaserad ut mitt i staden, vi drack lite mer kaffe, gick omkring, gick till vi kom till en sjö var vi strosade omkring bland turister och lokala pansionärer, vi hittade även ett galleri som en svensk man hade där i stan, dom serverade skandinavisk mat, det var en trevlig tvist.
Kunming påminner mig om Hollywood, jag har aldrig varit i Hollywood men bilder och filmer man sett, färgerna, gatorna. Det är underligt, men just  växtligheten, den ser så Hollywood ut i Kunming, jätteunderligt.
Önskar dock att vi hade kunnat resa omkring lite mer i provinsen, dom ska fantastiska risterasser, sjöar och berg.. men ibland blir det inte riktigt som man vill, ibland så blir man magsjuk. Tur att vårt hostel var fint, och vi hade en soffa utanför vårt rum (har glömt vad det heter, men varje rum hade sin dörr så man kom ut på en balkong typ, mycket fint) så även om man sprang till toan var och varannan timme så kunde man ändå njuta av solen och vårvädret.
Visst ser det härligt ut, och det var det.
Och kolla in den 7:e bilden på Johan och mina brillor, hur fin som helst.
 
Tjenis penis!

Kommentarer
LillaJ

Nu kommer jag åt bloggen igen! Gjorde inte det ett tag av någon mystisk anledning :S

Trist att ni ska gå och bli sjuka hela tiden..

Tycker om Nallebjörnsfotot, nästan att Johan lyckas gömma sig där. Och halvprofilfotot på dig, jättefint!

2013-03-05 @ 10:43:53

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0